Hvordan å plante Kiowa bjørnebær i Texas

April 9

Hvordan å plante Kiowa bjørnebær i Texas

Bjørnebær er stor, søt og saftig bær som smak av sommer kaker, terter og syltetøy. Disse hardfør bær vokser på store, vanskelige busker og vinstokker i både dyrket og vill varianter, men alltid produsere sommeren avlinger. Kiowa blackberry inn markedet i 1996 som hardfør variasjon som produserer svært store, søte bær. Kiowa blackberry busker modnes i begynnelsen av juni og frukt seks uker med riktig pleie. Kiowa er ideell for soner 6 til 9 i Texas.

Instruksjoner

•Plant Kiowa bjørnebær våren, når bakken thaws. I sone 9 Texas kan dette skje så tidlig som mars, mens gartnere i Nord-Texas må vente for April eller mai. Velg et nettsted som får full sol i minst åtte timer om dagen, og fullstendig drenering. Selv om bjørnebær kan vokse i delvis skygge, kan de ikke blomstre eller frukt. Velg et område som er langt fra noen andre planter, som bjørnebær vokse høye og kan skygge ut andre planter.

•Amend jord til en dybde på 1 fot med en kombinasjon av halv rask-drenering jord og halv organiske kompost. Bjørnebær krever løs, dyp jord som er rask å tømme. Plante Kiowa blackberry busker dypt nok til å dekke hele roten ballen og pack endret jord rundt bunnen av planter for støtte.

•Et Kiowa bjørnebær med 2 inches av vann. I kjøligere områder som Nord-Texas, mulch bær med 1 tomme organisk mulch å opprettholde jordfuktighet og varme. Forvent Kiowa bjørnebær til frukt i sitt andre år.

Tips og advarsler

  • Selv om Kiowa bjørnebær vil vokse i dårlig jordsmonn, vil organiske kompost øke tilgjengelig ernæring og føre til bedre vekst og søtere bær.
  • BlackBerry busker vokse 10 av 10 fot og kan forbli aktive til 15 år.
  • Kiowa bjørnebær er oppreist, og vokse i buskene i stedet for vinranker. De trenger ikke støtte gjennom staking eller espalier system, som noen andre kultiverere.