Hvordan å plante Kennebec potet frø

April 23

Kennebec poteter har eksistert i minst fem tiår, men de har nylig gjort en sprut i kulinariske verden. Kennebecs er store, hvite poteter med tynn hud som gjør dem både skallet, og deilig når stekt og venstre uskrellet. De bli ganske fast selv etter at de er kokt, noe som gjør dem til et godt valg for fransk frites. Kennebec poteter er skadedyr og sykdom, og lett å vokse fra frø poteter.

Instruksjoner

•Purchase noen Kennebec poteter fra en barnehage eller hagen sentrum. Pass på at de er sertifisert frø poteter, hvilke er bred å vokse i hagen og sykdom og insekter. Sertifisert frø poteter er lett tilgjengelig i løpet av våren.

•Bruk en spade eller hoe å dyrke jorden til en dybde på minst 10 inches. Selv om poteter ikke er krevende som jord er bekymret, vil arbeider i et par spader med kompost eller torv moss forbedre drenering og berike jord.

•Hoe en grøft med hjørnet av hakke og plante frø poteter i grøften om 12 inches fra hverandre. La 2 til 3 fot mellom hver rad. Hvis potetene er små, plante hele potet. For store poteter, kutt dem i biter med 2 eller 3 "øyne" på hver. Øyet vil se ut som et lite hull eller bulk, som etter hvert vil slå inn i en.

•Dekk frø poteter med ca 2 inches av jord. Når plantene er ca 8 inches høy, hakke en haug med jord opp til ca 4 inches. Når de vokser en annen 8 inches, mound jord halvveis opp anlegget en gang. Etter den andre hilling, Legg en tomme eller to hver uke for å hindre at nye poteter utsettes for lys.

•Et Kennebec poteter dypt en gang i uken, men ikke la jorden bli våt. Vanlig vann vil hindre humpete poteter.

•Harvest poteter når toppen av plantene begynner å blomstre. Bruk en spade til å løsne jorden rundt anlegget, og deretter fjerne de største potetene og la de små å fortsette å vokse.