Hvordan å plante Gladiolus i beholdere

January 28

Hvordan å plante Gladiolus i beholdere

Gladiolus, ofte kalt glads, vokser i beholdere ganske enkelt, selv de startet av nybegynner gartnere. Gladiolus bringe farge og skjønnhet til noe område, innendørs eller ute og brukes ofte som snittblomster. Glads er stauder, betyr at de kommer tilbake hvert år uten nyplanting. De blomstrer vanligvis fra midten sensommeren, selv om noen Sorter blomstre om vinteren. Det er hundrevis av varianter av glads, hver har sin egen distinkte farger og egenskaper. Gladiolus er oppkalt etter det latinske ordene betyr "lille sverd."

Instruksjoner

•Velg rekke gladiolus du vil plante. Vanligvis er mindre, kortere varianter bedre for beholdere. De større variantene kan fortsatt bli plantet i beholdere, men de kan må være satset for å sikre de ikke faller over og bryte eller ellers blir skadet.

•Fyll beholderen med en høy kvalitet, godt drenering jord. For å sikre tilstrekkelig drenering, fylle bunnen av beholderen med en tomme eller to store grus, hvis du ønsker. Kontroller at din beholder har avrenningshull og at hullene er store nok til å tillate tilstrekkelig drenering.

•Plant pærene, også kalt colms, 3 til 6 inches dyp og ca 2 til 3 inches hverandre, med den flate siden vendt nedover og vekst punktet vendt oppover. Vanligvis inneholder en containeren tre til fem pærer, avhengig av størrelsen på den beholderen. For kontinuerlig blomstrer gjennom hele sesongen, plante pærene på rad, betyr plante en pære, deretter vente en uke til 10 dager før planting neste.

•Et sjenerøst, soaking jord helt. Vann ofte nødvendig når jorden blir veldig tørr. Vær forsiktig så du ikke overwater, da dette vil føre til pærer og røttene råtner.

•Plasser beholderen i et område der den kan motta full sol i ca seks timer hver dag. Hvis din beholderen er svært store og tunge, kan du gjøre dette før du fylle den med jord.

•Skjære når den første floret begynner å vise farge for best snittblomster. Kutt bladene sparsomt, innlevering to til fire blader - bladene styrke og nærer den voksende pærer hele året. Fjerne død eller gullig blader og stengler til enhver tid.

•Gå beholdere med gladiolus lyspærer til garasjen eller kjelleren for vinteren. Grave opp og lagre pærene hvis du ikke kan flytte din beholdere og lever i et svært kaldt klima. Grave pærene etter den første frosten og la det tørke i ca to til tre dager. Lagre dem i et kjølig sted i en brun papirpose.

Tips og advarsler

  • Når glads er ferdig med blomstringen for år, går de sovende for et par måneder før du starter en ny vekst syklus. De er ikke vinter hardy i klima kaldere enn sonen 6, selv om et tykt lag mulch vanligvis beskytter dem.
  • Før nyplanting pærer våren, nøye undersøke pærene og kast noen som blir syke eller annet infisert.