Hvordan å plante en meksikansk hage

January 24

Hvordan å plante en meksikansk hage

Meksikansk matlaging utnytter mange grønnsaker og urter som kan tilpasses nordamerikanske hager, så du kan ha en frisk tilførsel av ingredienser etterlyste i meksikanske retter på side. En meksikansk hage gir ferske råvarer for å lage velsmakende meksikanske retter og kan være en av de mest fargerike og attraktive stedene inne din gårdsplass.

Instruksjoner

•Velg et nettsted for din meksikanske hage som gir rikelig med plass for planter og urter, motta full sol og er beskyttet mot vind. Et sted nær kjøkkendøren er tradisjonell og praktisk. Husk på mange meksikanske urter kan få ganske stor, for eksempel chepil, som kan vokse til en seks fot blomstrende busk.

•Amend jord skal plantes med en generøs mengde kompost å gi den nødvendige næringsstoffer og torv mose til rådgiver i fuktighet og næringsstoffer oppbevaring.

•Plant meksikanske urter som brukes i din favoritt retter. Chepil er dypt rotfestet og tørke-resistente med blader og blomster som er kokt og spises som en grønnsak. Cilantro koriander reseeds lett og gir en unik, frisk smaken på mange meksikanske retter. Peppermynte sprer seg raskt hvis ikke holdes i sjakk, og legger til en aromatiske smaken mange retter, inkludert friske blader i kalde drikker. Indisk pensel er en Zapotec urt brukt i matlaging bønner og ris. Meksikanske laurbærblad eller laurbær, som er tynnere blader enn Middelhavet bay, brukes for pickling eller kokte supper, sauser og kjøttretter. Kamille brukes til å lage te. Peppermynte brukes som peppermynte og foretrekker et skyggefullt sted. Meksikanske persille, legges til rice, stuinger og gryteretter og grønne muldvarp mot slutten av matlaging. Lambs kvartal har en spinat-like smak og er spist rå eller fungerte som en varm grønnsak. Sitrongress, som ble brukt for te tradisjonelt, kan legges til kylling kjøttkraft eller suppe. Timian brukes i syltet chiles og marinader kjøtt og sopp kokt sauser. Pursaine har en skarp, kjøling smaken som er spist rå i salater, eller kokt, stekt løk og chili eller i grønne muldvarp.

•Legg mer kjent hage favoritter som tomater, løk og hvitløk som avrunder ditt valg. Hvis du inkluderer mer enn én type av pepper, skal de plantes i ulike områder av hagen å unngå deling. Mens ikke vanligvis vurdert meksikanske planter brukes disse grønnsaker rikelig i meksikanske retter.

•La plass for planter som ingen meksikanske hagen ville være komplett uten: chiles. Chiles finnes i en rekke varianter, fra brennende varme til mild til søt. Chiles oftest funnet i norsk hager inkluderer paprika, California grønne chiles, habeneros, pimentos, jalepeno, ancho, Fresno chiles, pasilla, serrano, banan pepper, caribe og Sante Fe grande.

Tips og advarsler

  • Bruk hansker når du håndterer frisk eller tørket chiles. Oljer i dem inneholder capsaicin, som er den varme faktoren i chiles og brukes medisinsk å produsere dyp oppvarming gnir brukes i leddgikt behandling og behandling av idrettsskader. Ikke berør ansiktet eller øynene mens håndtering dem som capsaicin kan føre til alvorlige forbrenninger.