Hvordan å plante en Mandarin Orange frø

April 30

Hvordan å plante en Mandarin Orange frø

Kald-hardføre sitrus kjent for sine rød-oransje frukt, mandariner stammer i Kina. De var en gang syntes hybrider avledet fra appelsiner, men DNA-bevis har etablert at den vanlige oransje er egentlig en hybrid mellom mandarin og pummelo. Ettertraktet fordi deres frukt er veldig søt, skallet og nesten seedless, vil mange mandarin varianter produsere frukt med frø når de er dyrket nær andre mandarin kultivarer. De fleste sitrus kultivarer produsere frø, frukt og klonet trær som er genetisk identisk å overordnede treet. Men dette er ikke sant av mandariner. Trær som Gros fra et mandarin frø kan ikke ligner begge foreldrene.

Instruksjoner

•Extract mandarin frø fra moden frukt treet høstet direkte fra treet av ditt valg. Ikke Fjern frø fra frukt du finner på bakken, selv om fullt moden, å unngå å plukke jord-borne sopp som kan drepe frø og planter.

•Rinse frø grundig. Hvis du ikke plante dem umiddelbart, spre dem ut på papirhåndklær for å tørke (av direkte sollys). Når frø er helt tørr, lagre dem i polyetylen lagring vesker i vegetabilske skuffen i kjøleskapet før du kan plante dem.

•Fyll planting potter med sterilt potting blanding. Plante frø 1/4 til 1/2 tommers dyp og vann grundig slik jord er fullstendig mettet; Kontroller at alle overflødig vann avløp lett, så jord ikke er våt.

•Plasser pottene i en varm, solrik og holde jord jevnt fuktig til frø germinate, vanligvis i ca to uker.

•Repot frøplante trær i større Potter når de er ca 4 inches høy. Fortsett til "potten dem" i større containere som trær vokser. Plante dem i hagen din--- eller en 20-gallon patio beholder---når trær er 2 eller 3 fot høy. Sakte acclimate dem til utendørs vekstforhold før transplanting eller flytter trær utendørs.

Tips og advarsler

  • For mer forutsigbar mandarin frukt, bud de fleste---små stiklinger---fra en favoritt mandarin treet til sykdom-motstandsdyktig sitrus rootstock som gjør det bra i ditt område.
  • Mange av de mange Satsuma, Clementine og felles mandarin varianter er resultatet av sjanse mutasjoner.
  • For en prangende og fruktbart patio skjerm antyder Dr. Steve George av Texas samarbeidende forlengelse vokser en mandarin treet midt i en 20-gallon beholder, og vokse petunias eller stemorsblomster rundt kanten.
  • Ikke vann over mandariner, som forårsaker sin død mye oftere enn under-vanning.