Hvordan å plante en liten hage med tomater, løk og paprika

September 5

Det er vanskelig, men ikke umulig å vokse tomater, paprika og løk i et lite område. Paprika og løk trenger ikke mye rom, men tomater gjøre - for å gi god luftsirkulasjon som er nødvendig for å unngå sykdom. Alle tre grønnsaker krever samme type jord, samme mengde vann og samme næringsstoffene å vokse. De alle vokser godt sammen som skadedyr, og kan også forbedre smaken av hverandre.

Instruksjoner

•Prepare jord av tilling masse kompost ca 6 til 12 inches i jorden før planting. Test jord pH er rundt 5.5-7.5, og endre jord som indikert av testen, per pakke instruksjoner. Legge til ca 6 lbs. per 100 kvadrat fot av gjødsel, grave det inn i hagen med rorkulten gi ekstra voksende makt.

•Plant tomat og pepper transplants så snart det er ikke lenger fare for frost. De tar ca 80 dager fra planting for å høste. Løk vokst til forfall ta 40 dager eller høste dem som vårløk i 30 dager. Bruk små løk pærer kalt "setter" i stedet for frø for å fremskynde innhøstingen.

•Plant tomater i ryggen hagen så de ikke vil skyggelegge de andre plantene. Plass dem i et hull dobbelt så stort som røttene og 2 inches dypere enn anlegget satt i beholderen. Plassen dem 4 fot fra hverandre, og sett inn innsatsen siden de tar mindre plass enn tomat burene. Tie planter til innsatsen med tomat bånd når de vokser høy nok.

•Plant peppers ca 3 til 4 fot fra tomater å unngå skyggelegging. Anlegget peppers i et hull dobbelt så stort som røttene og samme dybde som anlegget var i beholderen. Plass planter 12 inches hverandre.

•Plant løk angir 2 inches dypt i bakken ca 1 til 2 fot fra peppers. Plass planter 3 inches hverandre hvis voksende full modenhet, eller 2 inches fra hverandre for grønn løk.

•Hold tomater knyttet til innsatsen og Beskjær dem med skarpe beskjæringssakser å holde dem fra overbefolkning andre planter.

•Provide 1 tommers vann per uke, vanning dypt hvis det ikke er nok regn.

Tips og advarsler

  • Gjødsle, om nødvendig med vannløselige 10-10-10 gjødsel per pakke instruksjoner etter frukt vises i tomater og paprika. Det hjelper også løk.
  • Velge kvadratmeter hage plass, laget av feste 6-fots ubehandlet styrene i en firkant. Lå kvadratet på bakken, dekke innsiden bunnen med avis, fylle med potting jord og dele det i 1-fots kvadrat seksjoner med hyssing. Plant en tomat per square, to paprika per square og 12 løk per square.
  • Ikke gjødsle altfor ofte som det kan endre jord og skade tomater og paprika. Dra ugress fordi de konkurrerer for vann og næringsstoffer. Dette kan være skadelig for grønnsaker i en liten hage.