Hvordan å plante en hage i Nord-Texas

December 14

Nord-Texas har forskjellige klimaer, været mønstre og grunnforhold. Forstå disse forholdene vil hjelpe du valgte planter som vil trives i regionen og i hagen din bestemt. Enten du vil plante ettårige planter, stauder, grønnsaker eller eksotiske busker, riktig område, plante og omsorg, bidrar til suksess for en hage. Du kan trygt begynne å plante en Nord-Texas hage etter de siste frost, som vanligvis er mellom 15 mars og April 15...

Instruksjoner

•Velg planter som vil trives i Nord-Texas. Regionen er delt i fire forskjellige USDA hardførhet soner, mellom 6a, hvor årlige minimumstemperaturen får en treg som minus 10 grader Fahrenheit og 7b, der den årlige minimumstemperaturen er så lav som 5 grader Fahrenheit. Du kan også begrense søket etter type hage som er (solfylte eller skyggefulle) og jord type.

•Test din jord bruker en jord test kit fra et lokalt universitet forlengelsen kontor. Jord testen, som vanligvis ikke koster mer enn $10 (som i 2011), vil fortelle deg hva næringsstoffer kan mangle i din jord og også de næringsstoffene som er i overflod. Dette vil være nyttig når du plante hagen din når du velger den beste gjødsel for planter og jord.

•Plant etter personlige behov plante- eller grønnsaker. Nord-Texas motta noen frost i de kaldere månedene, så hvis du plante for våren eller sommeren, vente til etter den første frosten. I svært Nord del av Texas er som rundt Amarillo, de siste vår frost nær midten av April. Slutten av mars er vanligvis trygt å begynne å plante i områdene rundt Lubbock, ved midten av mars, bør du være fri fra våren frost i områdene rundt El Paso og Dallas. Ikke plante hagen din Nord-Texas i en svært varm dag, eller i en periode med utvidet tørke. Alltid følge kravene i anlegget da setter den i hagen din. Betaler spesiell oppmerksomhet til lys må også.

•Et plantene dine umiddelbart etter plante dem. Vann regelmessig behovene til bestemte anlegget, men aldri vente på bakken helt tørt ut rundt fabrikkene. Også aldri flom jorda med vann, som kan være like skadelig som ikke vanning hele.

•Fertilize området med en velbalansert gjødsel, krever med mindre anlegget du vokser flere næringsstoffer. Se jord-testresultatet for å se om din jord mangler noen bestemt næringsstoffer. For eksempel, hvis din jord er svært lav i fosfor, så du må gjødsle med en høy-fosfor gjødsel, som en 6-30-6. I Nord Texas er leire jord generelt næringsrike, mens tynn og sandholdig jord kan kreve ekstra gjødsel.