Hvordan å plante en Fern kantlinje

February 16

Hvordan å plante en Fern kantlinje

De fleste hagen bregner blomstre i en skyggefull posisjon, der mange mer prangende planter ikke trives. De er fascinerende og vakre planter, og eleganse og arkitektoniske virkningen gjøre opp for det de mangler i farge.

Du kan bruke hage bregner i en blandet kantlinje, som alle andre flerårig, men en området viet utelukkende til bregner ser spesielt effektivt- og naturlig.

Instruksjoner

•Kontroller du området for skyggelegging. Bregner er lett å vokse så lenge de får de rette forholdene. De fleste foretrekker en fuktig, skyggefulle eller delvis skyggefulle nettsted. Det lønner å berede grunnen grundig. Våren er en god tid å plante.

•Kontroller at din jord er fern-vennlig. De fleste bregner trenger en fuktig, humus rik jord, så gaffel i mye hage kompost eller råtnet gjødsel som mulig. Dette er spesielt viktig hvis området er skyggelagt av trær eller en vegg som også kaster et regn skygge, hvor jorden er vanligvis tørr.

•Legg balansert gjødsel og rake det inn i overflaten. Hvis planting i sen sommer eller vinter, ikke bruk hurtigvirkende gjødsel. Vent til våren gjelder, eller bruke en kontrollert-utgivelsen gjødsel som release næringsstoffer bare når været er varmt nok for vekst.

•Hold jorda fuktig. Det er svært viktig at bregner ikke tørr ut, spesielt når nylig plantet. Vann pottene grundig ca 30 minutter før planting, at roten ballen er våt nok til å begynne med.

•Kontroller hull store nok til å ta rot ballen; men hvis røttene er såret svært tett rundt potten, må du nøye erte noen av dem ut først. Dette vil oppmuntre dem til å vokse ut i det omkringliggende jorden. Hvis anlegget er i en stor gryte, må du bruke en spade i stedet for en murskje.

•Firm i nøye for å eliminere eventuelle store luftlommer som kan tillate røttene tørke. Deretter vann grundig så det omkringliggende jorden er fuktig ned i dybden av roten ballen.

•Mulch grensen ofte. For å bevare fuktighet og opprettholde et høyt nivå av organisk materiale i jord, mulch tett med torv moss, blad mugg eller hage kompost. Du må oppdatere mulch hver vår.

Tips og advarsler

  • Holde bregne jorda fuktig og mulch ofte.