Hvordan å øke Quinoa

November 2

Quinoa er en populær korn med gamle begynnelse 5000 år. Det er en kul-sesongen avling innfødt til Andes. Quinoa gir komplett protein, som gjør det uvurderlig for vegetarianere og veganere. Korn er spist som ris, pasta eller frokostblanding. Quinoa blomster før skjemaet frøet hoder, produsere rød eller lilla blomster på høye stilker. Bladene er også spiselig, og kan bli kokt som en grønn. Frø er levedyktig i opptil to år og spire i ca 12 timer med full spiring i fire til fem dager. Quinoa er en enkel avlingen å vokse med en deilig og givende høst.

Instruksjoner

•Weed jord i en hage seng med full soleksponering. Bruk roret å bryte opp klumper og dyrke jorden. Rake steiner eller rusk. Spre 2 inches av kompost over sengen og til det i jorden. Bruk rake å glatte sengen og gjør det som selv som du kan.

•Dig en 3-tommers dyp hull og fyll den med vann. Når hullet i en time. Hvis jorden er drenert, er din drenering bra. Hvis ikke, til i 1 tomme av sand. Dette vil øke avstanden mellom jordpartikler og forbedre drenering. Sjekk avløp igjen og Legg til 1 mer tomme av sand, om nødvendig. Rake sengen glatt igjen.

•SOW quinoa frø presse direkte når jord temperaturer på 60 grader F. frøene i jord 1/4 tommers og pensel skitt over dem. Plasser frø minst 10 inches fra hverandre og plante flere i hver spot slik at minst én vil spire. Du kan tynn dem senere, hvis mer utvikler.

•Et sengen til 1 tomme er fuktig. Bruk en finger for å sjekke. Quinoa trenger ikke mye vann hvis temperaturen stige i sommer. I tørre forhold, gi sengen tilsvarende 1 tomme av regnvann. Holde sengen godt weeded til seedlings nå 1 fot. Quinoa konkurrere ikke med andre planter og vil ikke være veldig energisk før den når at høyde.

•Dig små hull plastkopper og begrave dem til en tomme av leppen. Hell i 2 inches av øl. Dette tiltrekker snegler som vil tære på quinoa etterlater; de vil falle i og bli fanget. Andre insekter kan kontrolleres med vannspray eller insecticidal såpe.

•Harvest frø når bladene har dødd tilbake og hodene er brown, som vil være opptil 110 dager etter planting. Kontroller hvis frøene er tørt ved å stikke en finger i en av dem. Hvis det bulker, trenger den mer tid. Kjøre hånden ned frø hodet mens du holder den over en bolle. Frø faller lett. Du kan siler eller fjerne annet rusk ved å helle frø fra en bolle en annen utsiden. Vinden vil blåse skitt og andre elementer.

•Soak quinoa frøene gjentatte ganger inntil vannet ikke får såpevann eller skummende. Dette er å fjerne saponin. Press dem i en finmasket sil. Utforme frøene tørke ordentlig før lagring. Lagre dem i en tett forseglet beholder i et tørt område.