Hvordan å Luke grønnsakshager

April 28

Hvordan å Luke grønnsakshager

Opprettholde en weed-gratis grønnsakshage fremmer sunn vekst av grønnsaker. gitt en sjanse, ta ugress bort mye nødvendig fuktighet og næringsstoffer fra jorda. Ugress også redusere mengden sollys grønnsakene i din hage mottak. Du kan fjerne hagen ugress bruker jord solarization, ved å opprette dine egne luke killer eller ved å trekke opp ugress for hånd. Velg hvilken metode appellerer til deg.

Instruksjoner

•Bruk jord solarization å bli kvitt en grønnsakshage av ugress og ugressfrø før planting. For å gjøre så, Fjern plassen du satt for din grønnsakshage av ugress, planter eller gress. Dyrke jorden og rake overflaten for å fjerne røtter, steiner og andre objekter på overflaten av jorden. Strekke en klar plast ark over jord i din grønnsakshage og tynge kantene av arket med store steiner, murstein eller slagg blokker. La plast ark i stedet for fire til seks uker. Samtidig vil solen cook jord og ugress noen bor i den.

•Lag en hjemmelaget luke killer for hagen din med eddik. Helle eddik i en sprayflaske, bland i noen dråper oppvaskmiddel og spray blandingen på ugresset skal drepe. Såpe gjør eddik å bli absorbert av ugress med en voksaktig overflate. Etter eddik soaks i ugress, trekker det ut fuktigheten inne i ugress, forårsaker dem til å dø. Vær forsiktig når du bruker eddik for å drepe ugress i din grønnsakshage, som det er en ikke-selektivt luke killer som kan drepe grønnsaker. Derfor bør du aldri spray eddik i sterk vind. Alternativt bruke sitrus olje i stedet for eddik. Surhetsgrad av oljen har de samme effektene som eddik; Det fører ugress det er sprøytelakkerer opp på å tørke ut og dø.

•Dampen jorden rundt ugress du vil bli kvitt i din grønnsakshage før trekke dem. Dette løsner jorden rundt ugress, gjør det mye enklere å trekke dem opp av sine røtter. Fange hvert Luke av base og trekk. Bruke en liten spade skal grave opp røttene av ugress om nødvendig.