Hvordan å kutte tilbake min Petunias for å gjøre dem Bloom mer

June 8

Hvordan å kutte tilbake min Petunias for å gjøre dem Bloom mer

Trompet-formet blomster av petunias er en gammeldags hage favoritt, men de kan lett få leggy og overgrodd hvis de er ikke skikkelig vedlikeholdt. Fjerne brukt blomster, en prosess kjent som deadheading, kan holde din petunias tett og kompakt og kan også bidra til å sikre jevn blomst produksjon gjennom hele vekstsesongen. Deadheading holder anlegget fra å produsere frø slik at det kan i stedet satt mer energi i stadig mer blomster og blader. Alle petunia varianter nytte av deadheading, med unntak av 'Bølge' petunias, som ikke krever deadheading eller kutte ned.

Instruksjoner

•Look for petunias med visnet eller døde blomster. Du kan også redusere petunias som har blitt overgrodd eller som har liten, sparsom eller svak blader.

•Skjære tilbake stammen med døde blomsten minst til nærmeste for blader, med en saks eller beskjæringssakser. Hvis du ønsker, kan du klippe det tilbake lenger bedre form anlegget, men prøve å unngå klipping nye blomsterknopper.

•Samler opp borekaks i en kurv eller bøtte ta til kompost haug.

•Continue å overvåke din petunias gjennom hele vekstsesongen. Avhengig av været og utvalg må petunias være deadheaded en gang i uken eller en gang i måneden.

Tips og advarsler

  • Ikke vær redd for å sterkt redusere en Berta planten som har blitt alvorlig leggy. Petunias er ganske solid blomster, og så lenge du lar noen grønne blader for fotosyntesen, en sunn petunia skal overleve hva slags "hårklipp" du må gi den.
  • Petunias er ganske lite krevende blomster, men retten voksende forhold vil sikre sterkere planter med masse blomster. Ifølge University of Minnesota Extension kontoret som petunias minst fem til seks timer med dagslys, godt drenert jord og Pottejorden om en gang i uken.
  • Petunias som er kontinuerlig deadheaded produserer ikke frø. Hvis du vil lagre noen petunia frø å vokse i hagen din neste år, slutte deadheading et par uker før slutten av vekstsesongen gir frø tid form og modne. Du kan også sette noen petunias spesielt for produksjon og ikke deadhead de overhodet.
  • Selv om kronbladene kommer av lett i hånden, unngå bare trekke ut den gamle blomster, som dette vil etterlate frø kapselen. For å stimulere petunia anlegget å produsere mer blomstrer, må du avskåret hovne veksten ved foten av kronbladene.
  • Nye petunia knopper kan noen ganger ligner døde blomster. Ta en god titt på hva du klippe før du klipp.