Hvordan å kutte tilbake asalea

March 31

Asalea er vår-blomstring busker av rhododendron familien. Asalea kommer i forskjellige varianter. Noen er tidlig blomstrende og andre sent er blomstrende. De blomstrer i et utvalg farger: hvit, rosa, rød, lilla og noen gule. Asalea varierer fra 2 til 12 fot høy. De foretrekker sur jord og delvis skygge i varmeste tiden av dagen. Årets knopper produsere neste års blomster, så du må være forsiktig hvis du trenger å kutte dem ned.

Instruksjoner

•Den beste tiden å nedsette asalea er under eller like etter de har blomster for sesongen. Dette er for å unngå tap av neste års blomster.

•Bruk et tynt kutt å klippe tilbake noen lange grener. For å gjøre et tynt kutt, bruk clippers og kutte ønsket avslaget til punktet hvor en annen gren framgår eller stammen. Dette stimulerer vekst for hele busken. Fjerne død eller syke grenene.

•Bruk vei kutt for å fjerne grener like over en knopp hvor ny vekst starter. Gjøre kutt 5 til 10 inches under høyden du vil bush å være. Denne typen kutte brukes til å redusere størrelsen på anlegget og gjøre det bedre. Den oppmuntrer greiner å vokse. Det bør brukes på unge grener.

•Fjern alle utklipp fra rundt azalea. Dette vil hjelpe stoppe noen spredningen av sykdommen. Mulch azalea etter beskjæring.

•En mer drastisk overskriften er å kutte bush tilbake til det er 6 to12 inches til bakken. Alvorlig beskjæring som dette kan risikere tap av anlegget. Hvis du trenger å kutte det ned dette svært, bare klippe den med en tredjedel av høyden hvert år til du kommer til ønsket størrelse.

Tips og advarsler

  • Når du bruker en overskrift kutt, vil knopp som fortsatt vokse i retning det peker. Kuttet avslaget til en knopp som peker utover. Asalea må renske årlig for å holde sine ønsket form.
  • Alltid sterilisere din avklipt når din asalea. Bruk en vann og blekemidler blanding. Ikke kutte asalea etter 4 juli, å lagre neste års blomstrer.