Hvordan å kutte møbler styret uten fliser

October 7

Hvordan å kutte møbler styret uten fliser

Hardwood lumber for møbler kan være ganske dyre, så dette kan være enda mer frustrerende hvis et bord er splintret under sagingen. Møbler styrene bør kuttes med en makt så, og det finnes flere typer sager du kan bruke, inkludert en bord så, radial arm så eller håndholdt sirkelsag. Det finnes flere teknikker du kan bruke, avhengig av tre og så, for å minimere sjansene for splintret tre når du så møbler styret.

Instruksjoner

•Bruk en kvalitet så blad med riktig antall tenner for typen tre du kutte. Bruk en 80-tann, 10-tommers sirkelsag blad for møbler-kvalitet løvtre, for eksempel eik, lønn eller valnøtt. En 40 eller 50 tenners blad fungerer på mykere skogen, for eksempel furu eller Gran. Et blad med skarpe tenner er det beste forsvaret mot fliser.

•Juster så høyde- eller dybde - å bare større enn tykkelsen på tre kuttes. Dette senker vinkelen på bladet tennene som de kommer ut av skogen, redusere krefter at fliser.

•Saw møbler styret med gode siden face opp på en bord så eller radial arm så og den gode siden ned med en håndholdt sirkelsag. Hvis det er fliser, oppstår det på siden av bordet du ikke har tenkt å ha vises på den ferdige møbel.

•Score eller klippe en linje over hele linja med verktøyet kniv på plasseringen til den tiltenkte kuttet. Kniv kuttet vil kutte styret fibre som ville være fliser hvis ikke allerede kuttet. Du må så ved scoret linjen uten å krysse det å unngå Splinter.

•Sett en stripe av maskeringstape på bord hvor kutt vil bli gjort. Tapen vil holde tre fibrene i stedet, hindre fliser. Båndet må fjernes umiddelbart etter å kutte for å holde enhver bånd rester fra gjenværende på veden. Test båndet først på et stykke tre å sikre at den ikke la en betydelig mengde rester.

Tips og advarsler

  • Kontroller at alle blad du bruker er riktig justert i så og kjører ekte uten wobbling. Flytt så gradvis gjennom et bord, bremse ned når nærmer seg kanten. La så tenner gjøre jobben og ikke Tving så.