Hvordan å konstruere små dammer & fosser

December 10

Hvis du ønsker for å gi hagen din focal punkt, kan du vurdere å legge en dam med en foss. Dammer ikke bare legge til sjarm til ditt space, men lyden av rennende vann kan ha en beroligende effekt. Det kan også blokkere ut ordensforstyrrelser alarmer i nabolaget. En dam med en foss kan virke som et vanskelig prosjekt, men de er faktisk ganske enkelt hvis du har de riktige verktøyene og utstyr.

Instruksjoner

Bygge et tjern med en foss

•Decide på en form og dimensjoner for dammen. Bruk spraymaling for å skissere de dimensjonene på bakken der dammen skal bygges.

•Bruk en spade og begynner å grave området. Dammen skal bare 4-fot dypt på det dypeste punktet. Grave ut området slik at sidene skråningen i mot midten av dammen. Fjerne steiner eller rusk fra i hullet. Bunnen og sidene av hullet skal være glatt.

•Skjære ut et lag PVC rutefly og legge den over hele hullet. Tillate flere inches av duken danner en lip på utsiden av dammen. Glatt ut duken på innsiden av dammen å eliminere all luft som kan være fanget bak.

•Legg bergarter av ditt valg hele veien rundt dammen. Steinene vil holde overlappende duken i stedet. Trim av overskytende liner som ikke dekkes av steinene ved hjelp av saks.

•Fyll dammen med vann fra en utendørs slangen. Når dammen er full, dykke dammen pumpen på bunnen av dammen. Pumpen vil ha et plastrør for fossen og en kabel som gir strøm pumpen fra strømnettet utendørs. Kjør kabelen under bakken eller gjennom planter og planter å skjule den. Deretter koble den til stikkontakten.

• Kjør røret fra vannpumpen til området av dammen der du vil opprette din fossen. Igjen, skjule røret bak hageplanter. Stable forskjellige størrelse steiner i et interessant mønster. Begrave røret i haug av steiner og slå på pumpen. Vannet bør begynne pumping gjennom systemet og faller fra fjellet.

Tips og advarsler

  • Ikke vær bekymret hvis vannet er grå og grumsete når du slår på pumpen. Dette kan noen ganger forårsakes av steiner brukes for fossen. La pumpen kjøres i ca en time. Vannet vil klare opp som pumpen fortsetter å arbeide.