Hvordan å konstruere en dam trinnvis

December 30

Hvordan å konstruere en dam trinnvis

En trinnvis plan å bygge en dam vil hjelpe deg å unngå problemer med både den utgraving og montering, samt langsiktig vedlikehold. Vann hager, komplett med filtreringssystemer og funksjoner som fosser og fontener, kan ikke gjøres bare grave et hull i bakken. Følg en design plan for spesifikk plassering og landskapsarbeid ordningen for maksimal dammen skjønnhet og helse.

Instruksjoner

•Measure riktig størrelse for den tiltenkte hage tjern basert på plasseringen, filter liner størrelsen du og din personlige smak. Lå et tau eller fleksible hageslange på bakken å avgrense disposisjonen. Velg en plassering med begrenset treet rot vekst, og husk å ringe verktøyet selskapene å unngå å treffe underjordiske kabler eller rør når grave.

•Dig ut torv og skitt inne lagt ut tauet til du har et sted så dypt som spade bladet. Dammer har vanligvis flere nivåer av dybden. Grave ned neste inntil du har gravd ut til dybden på første nivå, som er ideelt for marginale planter og staselig plassering.

•Gå slangen eller tau å lage omriss for andre tier dybden i dammen. Grave ut skitt i det før du har gravd ut av hele dammen. For å holde fisk vinteren i en bakgård vann hage, må dammen være minst 24 inches dyp. Det kaldere klima, den dypere dammen må være.

•Plasser tjern rutefly i hullet, slik at det er glatt og støttede riktig nedenfra og på alle sider. Stive dammen liners må ikke vrir eller spenne når den plasseres i hullet. Fleksibel dammen liners bør legges flatt og kastet i indre hjørnene så det ikke er overdrevet rumpled. La minst 1 fot i fleksible tjern rutefly over toppen av bakken. Dette dekkes senere med stein eller pavers.

•Still dammen pumpen og filtrere mekanismer i den ene enden av dammen, vanligvis på grunneste nivå, og strekke slangene til den andre siden av dammen. Plasser dem riktig for maksimal vannføring og filtrering. Hvis du bruker en fontene eller foss, skal stikkontakt slangen fra pumpen knyttes til denne mekanismen.

•Plasser potted vannplanter i det riktige laget i tjern rutefly. Bruke murstein eller blokker for å løfte potten til riktig dybde om nødvendig. Sett alle statuer i dammen på dette tidspunktet. Bruk aldri statuer som kan skade tjern rutefly.

•Fyll bakgård dammen med vann fra en hageslange. Legge til frittflytende oksygennivået planter, som waterwort og flytende planter, for eksempel vannhyasintmøbler, vannet stiger i dammen. Når filteret og pumpe maskinvaren er fullstendig dekket, slå dem på å sikre at de fungerer før hele dammen er full.

•Design dammen med steiner, belegningsstein eller andre behandlinger både sikre tjern rutefly og skape en mer attraktiv kant. Pass på at ingen jord kan falle inn i dammen og at alle planter vokser nær vannet nontoxic for. Legge koi eller gullfisk etter dammen har kjørt vellykket for et par dager.