Hvordan å identifisere vanlige frukt & grønnsaker

May 20

Å vite hva som er hva i grønnsakshage eller frukthage kan virke skremmende for en nybegynner, men når du vet hvordan planter vokser, vil du raskt identifisere frukt og grønnsaker. Mark pinner med navnene planter og plassere dem ved siden av frø på planting tid til å hjelpe deg å huske. Plante grønnsaker med tilsvarende attributter sammen som en måte å huske. For eksempel gruppere rotgrønnsaker sammen i ett område av hage og leafy grønnsaker sammen i et annet område.

Instruksjoner

Identifisere felles frukt

•Skjære frukt åpne og inspisere innsiden. Hvis frukt har en stort dike, eller stein, er det en fersken, nektarin, kirsebær eller aprikos. Fersken og nektariner er 3 til 4 inches i diameter, og til rosa med røde rødme. Aprikoser er mindre, litt uklar og mest oransje eller gul. Kirsebær er bare 1-2 inches i diameter er vanligvis rød og mer sjelden, gule eller oransje.

•Look på anlegget vekst. Druer produsere klynger av gule, hvite, lilla eller blå frukt lianer med store, ekstravagante løv. Druene kan avrundes frø og være seedless. Noen druer er terte og har en tykk hud som glir av. Andre har en søt, skarpe smak og tynne, spiselige hud.

•Kontroller frukt. Bramble frukt, som bringebær og bjørnebær, form på canes og består av mange små frukt stykker gruppert. Disse sammensatte frukt er svært bedervelig og er vanligvis dyrere å kjøpe enn andre. Plantene har torner og lobed forlater med taggete kanter.

•Skjære frukten i halvparten. Epler og pærer har en kjerne som inneholder mange frø og også woody å konsumere. Epler har en avrundet form, og kan være rød, gul, grønn eller flerfargede. De har en skarp, saftig tekstur og terte søt smak. Pærer er grønn, gul eller brun mørk rød og mer avlang form. De er best spist når litt myk.

Identifisere felles grønnsaker

•Look på anlegget for å bestemme modusen for utvikling. Root planter, som gulrøtter, poteter og løk, røttene spiselige under jord og frodige løvverk ovenfor. Gulrøtter, løk og reddiker produserer bare ett primært under jorden. Sjalottløk og poteter produsere en klynge av røtter.

•Se for blomster og frukt til skjemaet. Tomater, mais, bønner, paprika, agurk, squash, melon og gresskar utvikle blomster som blir frukt. Disse plantene krever åtte timer sollys per dag og varme, milde været. Fruktdannelsen skal skje grønnsaker kan variere betydelig i utseende. Tomater, for eksempel har en myk, tynn hud og saftige kjøtt. Bønner er forlengede med en tykk, stivelsesholdige tekstur. Agurker, meloner og squash danne lange lianer og hud som stivner som anlegget modnes. Alle blomstrende grønnsaker har frø.

•Consider vekstsesongen. Cool sesongen leafy grønnsaker vokser best i våren før temperaturen stige. Salat, kale, collards, spinat og brokkoli er alle bladgrønnsaker. Hele anlegget, med unntak av røttene er fortært. Disse plantene reprodusere ved å danne blomstrende frø pods. Når frø pods skjemaet, anlegget blir bitre og er uspiselig. Noen bladgrønnsaker, som salat og mesclun er spist rå, mens kale og collards er vanligvis kokt. Brokkoli og spinat er spist rå eller tilberedt.

Tips og advarsler

  • Gjenkjenne planter i hagen deres voksende vaner. Tomater, bønner og paprika produsere planter med en viktigste forfølge og stammer eller vinstokker som blomst og frukt. Meloner og agurk produsere vinstokker som vandring gjennom hagen. De fleste bladgrønnsaker har en oppreist, kompakt og løvrike form, mens rotgrønnsaker som gulrøtter og løk produsere noen smale blader. Poteter skjemaet ekstravagant, avrundet løvverk.