Hvordan å identifisere jordbær planter

April 25

Hvordan å identifisere jordbær planter

Jordbær er deilig frisk av anlegget, fruktsalater, strawberry shortcake, smoothies, iskremer, paier og mer. Det er flere varianter av markjordbær og dusinvis av varianter som er dyrket kommersielt og hager. Noen av de mest populære variantene vokst i dag er Earliglow, Allstar og Redchief (juni bærere) og hyllest og Tristar (dag nøytrale). Jordbær er vanligvis rød, hjerte-formet bær med små gule frø kroppene og 7 til 12 små små blader på sine kroner. Om det er så mange typer jordbær, identifisere de fleste del egenskaper som gjør det mulig å en jordbær plante.

Instruksjoner

•Look for frukt første. Dette er den enkleste måten å identifisere en jordbær plante, men mange varianter vil ikke frukt til sent juni eller juli. Markjordbær som Fragaria viginiana, F. chiloensis (beach jordbær) eller F. vesca som finnes i Pacific Northwest er små frukter ca 1,5 til 2,5 cm over. Jordbær varianter vokst i hager eller kommersielt (de du ser i dagligvarebutikk) pleier å være mye større.

•Look for små, hvite blomster har 5 til 7 avrundet kronblader (vanligvis 5) og en kort gule klynge av pollenbærere med pollen i midten. Det kan være 5 til 9 blomster på noen blomstring stilk. Jordbær planter er i Rosefamilien, så disse blomstene er faktisk små roser og ligner vill-roser i formen.

•Observe blader av planten du mistenker å vil bære jordbær. Bladene på de fleste er tykk, 3-skiltes, tenner, har grov årer og er litt hårete på deres stammer. Bladene kan være alt fra 3 til 20 cm i lengde avhengig av hvilken type de er og hvor godt næret de er.

•Ta en betrakte løpere. Jordbær planter har vanligvis korte, tykke grunnstammer forbundet med kort, hårete løpere.

•Consult en guidebok å ville planter i ditt område hvis du prøver å identifisere en vill jordbær plante. Noen blir nærmere kysten og andre er strengt skog varianter. Hvis du prøver å finne noe i hagen din, ta et bilde og vise det til en gartner som har erfaring dyrking jordbær.