Hvordan å identifisere hver ledning for en HVAC for en termostat

May 27

Hvordan å identifisere hver ledning for en HVAC for en termostat

Termostater kommunisere med HVAC enheter via lav spenning kontrollere ledningene. Hver funksjon på termostaten må en passende ledningen som går fra termostaten til HVAC enheten. Avhengig av hva slags HVAC enhet, kan antall ledninger variere fra to helt opp til åtte. To wire systemer er varme bare, og legger til flere funksjoner, du legger en annen wire for hver.

Instruksjoner

Slå av strømmen til HVAC enheten. Det vil være en bryter på siden av enheten som styrer makt til det. Slå den til "off" posisjon.

•Fjern tilgang panelet på forsiden av ovnen og sett det til side.

•Look for kontrollen styret i ovn. Det vil ha en terminal stripe på det hvor lav spenning kontrollere ledningsnett kroker opp til. Terminalene på terminal stripen vil mest sannsynlig være "R, Y, W, G og C." Hvis din ovn har andre fasen kjøling eller oppvarming, kan du ha "Y2 og W2." Ledningene i ovn kontroll styret vil bli koblet til de samme merkede terminalene på termostaten.

•Look på og noter som ledninger går til hvilke terminaler. Terminalene som kontrollerer oppvarming er "R og W." "R" terminalen er makt terminal og vanligvis har røde kabelen koblet til den. Vanligvis har den hvite ledningen koblet til det "W" terminalen er oppvarming terminal. Terminalene som kontrollerer kjøling er "Y og C." Hvis du har aircondition, vil du se at det er to ledninger koblet til disse som kjører til utenfor kondenserende enheten. Det vil også være en ledning går fra "Y" terminal til termostaten, og det er som regel farget gule. Hvis termostat bruker strøm fra ovnen, går svarte ledningen fra "C" terminalen til termostaten. "G" terminalen styrer ovn blåser viften som kan brukes separat på termostaten fra oppvarming og kjølesystem. Ledningen som er vanligvis koblet til dette er den grønne ledningen.

•Kontroller om systemet har ytterligere terminaler "Y2 og W2." Disse terminalene finnes hvis ovn eller klimaanlegg har en "andre fasen" av oppvarming eller avkjøling. Hva disse gjøre er tillater ovn eller klimaanlegg til første kom med en lav innfatning å se hvis den kan oppfylle oppvarming eller kjøling. Hvis etter en viss tid, temperatur kravet ikke er fornøyd, vil ovnen kick til en høyere innstilling til slutt oppvarming eller avkjøling behov. For den andre scene varmen, "W2" terminalen brukes og dette er vanligvis forbundet med en brun ledningen fra ovn kontrollen styret til termostaten. For andre fase kjøling, "Y2" terminal brukes og er forbundet med lys blå ledningen fra ovn kontrollen styret til termostaten.

•Sett enheten på plass igjen etter å identifisere alle termostat ledningene.

•Vri makt tilbake til HVAC enheten.

Tips og advarsler

  • Sikre makt er av HVAC enheten før du gjør noe arbeid på enheten. Unnlatelse av å gjøre dette kan resultere i skade enheten og/eller føre til elektriske støt til deg selv.