Hvordan å hvitvaske Bed Pillows

March 2

Det er lurt å hvitvaske seng puter minst en gang i året eller annet erstatte dem. Ideelt du bruker en deg pute beskytter samt et putevar, men puter fortsatt til slutt må renses. Putemeny krever ulike metoder for rensing. Noen er enkle å vaske i vaskemaskinen og tørk i tørketrommelen, mens andre trenger mer oppmerksomhet.

Instruksjoner

Forberedelse

•Separat sengen puter i forskjellige typer. Fyllinger kan inneholde polyester, fiber, skum, fjær eller gåsedun. Vanligvis er dekker bomull eller polyester.

Finne alle gåsedun og puter med koder sier de skal tørr renset. Du kan prøve vaske dem hjemme, men vær oppmerksom på det kan ødelegge dem. Hvis fylling blir også klumpet seg sammen, vil puter være umulig å tørke.

•Les instruksjoner om kodene som om putene bør vaskes i varm eller varm vann. Du vil bruke varmeste temperaturen anbefalt fordi det vil drepe støv mites. Hvis koden å hvitvaske pute i kaldt vann, kan du drepe støvmidd ved å sette puten i fryseren i en time.

•Plan å bruke en mindre mengde vaskemiddel enn vanlig og en kort mild syklus med mindre puten fått virkelig skitne. En tørketrommel vaskemaskin er best, som betyr at du må gå til en mynt-opererte Klesvask.

Vask puter

Sørg for at vaskemaskinen belastningen er balansert før begynnelsen og planlegger å bo i nærheten mens maskinen kjører. Puter kan være svært tung når våte, spesielt fjær puter og kan lett slå vaskemaskin av balanse. Balansen, vaske to puter av samme vekt samtidig, eller hvis denne ikke er mulig, legge noen håndklær til den andre siden av vaskemaskin.

•BEGIN med store tett puter med polyester eller fiber fylling, fordi de tar lang tid å tørke. Du kan sette dem i vaskemaskinen hvis de passer eller hånd-vaske dem i badekaret hvis de ikke. Hvis du ikke kunne tørke disse puter riktig, gjør en overflate rengjøring, bruker våt filler med små mengder av vaskemiddel og skyll med ekstra ren våt filler.

•Launder fjær og dunputer i vaskemaskinen eller badekar hvis du foretrekker ikke å tørke rengjøre dem. Husk disse puter vil være svært tung når det er vått, og kanskje trenger to spinne sykluser for å fjerne overflødig vann. De kan også bli vridd til mye av vannet er borte.

•Vaskestasjonen tømmes den minste puter neste. Disse kan vanligvis renses i vaskemaskinen hvis kodene fraråder det.

Tørking puter

•Consider henger store tett putene type utenfor på en klessnor, fordi de tar svært lang tid å tørke, og kan kreve flere timer i en tørketrommel. Dette gjelder særlig hvis de er for store til å passe i vaskemaskinen og er veldig våt etter håndvask. Du kan også plassere putene utenfor på trammen eller dekk for dagen og deretter kaste dem i tørketrommel etterpå for å sikre at de er helt tørre. Et annet alternativ er fjerne så mye vann som mulig med en våt/tørr støvsuger og luft-tørking dem resten av dagen eller sette dem i klær hårtørker.

•Øredeksler tørr skum puter ute eller inne, fordi klær hårtørker varme kan smelte skum.

•Dry mindre sengen puter polyester eller fiber stuffing i tørketrommel, eller la dem lufttørke.

Tips og advarsler

  • Vurdere vaske fiberfill puter for hånd i et badekar eller washtub, fordi fiberfill noen ganger grupperer og er nesten umulig å komme tilbake til normal. Etterpå kan du sette dem i en vaskemaskin spin syklus. Skyll puter to ganger for å sikre at alle såpe kommer ut, fordi såperest i stoff kan kun tiltrekker skitt og forårsake noen allergisymptomer. Tørr puter grundig for å forhindre mugg eller mold.