Hvordan å høste Moss Verbena frø

December 4

Moss verbena, Verbena tenuisecta, er en favoritt bunndekkende hager over hele USA. Dette søramerikanske innfødte er naturalisert i varme-vinter områder av de amerikanske sørstatene. Lav, tett, mørk grønt løv gir et noe mosegrodd aspekt, derav det vanlige navnet. Lavendel klumper av blomster holdes godt over bladverket på stammer. Hvis anlegget er kuttet tilbake etter blomstrer i Sør, kan blomst vare nesten hele året. Moss verbena er en årlig i kalde vinteren områder. Det frø seg lett, men du kan samle frø for handel eller vokser i nye områder.

Instruksjoner

•Bruk en datamaskin eller se på en plante identifikasjon bok å sikre verbena du skal bruke til å samle frø fra er faktisk Verbena tenuisecta.

•Velg en sterk plante med vekst, løvverk og blomstrende som du liker som frø kilde. Sette en plante markør ved anlegget for å identifisere den når den ikke blomst.

•Overvåk fremdriften av blomstene på anlegget, la blomster tørr etter blomstrende. Se utviklingen av frø-bærende eggstokkene rett under den gamle blomster. Kontroller at disse valmuen vokser større.

•Snip av gamle blomst hodene ved å kutte stammen under dem med saks når valmuen begynner å tørke og slå brunaktig. Har en papir sekk hendig med anlegget navn skrevet på utsiden med blyant. Sette samlet valmuen i sekken som du plukke dem.

•Sett sekken på et kjølig, tørt skyggefullt sted ferdig tørke ut helt. Hvis det er mange frø klynger, la toppen av sekken åpne og rør dem alle dagene for de neste to ukene. Kontrollere hvis valmuen er alt tørt og begynner å åpne litt øverst. Hvis ja, samle frø.

• Rist frø kapsler opp ned over ren hvit papir som har hatt på langs og tverrgående bretter innlegge det. Når alle frø har blitt rystet, bretter du papiret litt langs bretter og tips frø i en ren papir konvolutt med anlegget navn skrevet på den. Frø er små og tan. Høste materialet fra bunnen av papir sekk, som inneholder mange frø blandet med tørkede blomster og annet rusk. Putte det i en konvolutt, også. Lagre frø konvolutter i et kjølig tørt sted. Så frø utendørs tidlig om våren eller inne i slutten av vinteren. Spiring kan være treg.