Hvordan å høste kikerter

November 9

Hvordan å høste kikerter

Kikerter, eller kikerter, er en legume og slektning av bønne planter. Kikerter utvikle inne en pod som andre bønner, men de vokser på buskete planter som har brede blader. Kikerter har en nutty smak som passer både varme og kalde retter. De brukes ofte i bønne og salat salater. Pods krever en 100 dagen vekstsesongen og varme, solfylte været å produsere modne pods. Høste pods så snart de modne, så fuktig Vær på sensommeren og tidlig høst ikke føre dem til å råtne i hagen.

Instruksjoner

•Bevegelsessensoren kikert pods fra anlegget etter pods slå tan og bli tørt og sprøtt. Flertallet av kikert anlegget også begynner å brune og dø som pods nå modenhet.

•Trekk fullt tørket pods av kikert plante. Høste pods i ettermiddag etter en morgen dugg eller fuktighet har tørket for å minimere fuktighet på tørket pods.

•Delt åpne pods med fingeren. Fjern bønner inne hver pod og plassere dem i en bolle, kaster den gjenværende pod. Hver kikert pod holder en til to bønner.

•Lagre høstet kikertene i en lufttett beholder i en mørk, avkjøle pantry til du er klar til å bruke dem. Tørkede kikerter beholder kvaliteten for et år eller lenger når holdt tørr.

Tips og advarsler

  • Trekke opp hele planter i stedet for høsting pods individuelt og fjerne pods senere på et tørt sted. Denne metoden fungerer spesielt godt hvis vått vær er ventet i innhøstingen.