Hvordan å holde tomatplanter vokser høye

October 19

Hvordan å holde tomatplanter vokser høye

Gartnere helt ofte over ruvende tomatplanter i hagen. Hva mange ikke vet er at for mye oppover veksten av tomat anlegget kan forårsake problemer med frukt. Etter den første måneden av vekst kan tomater doble størrelsen hver 12 til 15 dager. Plant ulike, værforhold, jord og beskjæring alle påvirker hvor høy er tomatplante vil vokse.

Instruksjoner

•Velg en tomatplante som vanligvis har begrenset vekst oppover. En determinate planten vokser bare rundt 4 fot høy. Determinate varianter som har begrenset vekst vanligvis produserer mindre frukt og alle på en gang. Varianter inkluderer Early Girl og tidlig Cascade. Ubestemte tomat fortsetter å vokse i høyden før sesongen avsluttes. Vanlige varianter av ubestemte planter inkluderer super biff, Brandywine, biff, bedre gutt og stor gutt.

•Prune er mellomliggende tomatplante regelmessig bruker en enkel beskjæring teknikk. Finne små skudd, vanligvis kalt suckers, som må fjernes. Suckers finnes mellom grenene av anlegget og viktigste stengel av anlegget. Knip av sugekoppene med fingrene. Ikke bruk et skjær for denne prosessen hvis sucker har vært på anlegget for en stund og er for tykt til hektes av.

•Skjære på toppen av tomatplante hvor du vil slutte å vokse. Bruke skarp ren beskjæringssakser for å gjøre en selv klippe over viktigste stilken. Dette kuttet kan virke skadelig for er tomatplante, men når en plante blir for høy, er det sannsynlig sterk og sunn hvis det er nå opprørende. Når stilken er beskjæres til høyden din ønsket, sjekk for suckers som vokser på toppen. Knip sugekoppene av.

Tips og advarsler

  • Beskjæring er tomatplante lar anlegget åpen sykdom og mikroorganismen invasjon. Bruk alltid en ren par pruners.
  • Aldri sviske en plante som er vått. Vent til blader og stengler å være varm og tørr.