Hvordan å heve og omsorg for afrikanske fioler

November 22

Hvordan å heve og omsorg for afrikanske fioler

Innfødt til fjellene og kysten av Øst-Afrika, African violet (Saintpaulia spp.) er urfolk til områder med daglige høye og lave temperaturer som ligner indoor temperatur. De har uklar, fremtredende-veined, hjerte-formede blader med lang petioles og blomster området i farge fra fiolett til lilla til lavendel til rosa hvit. Mange varianter er lett hybridiserte, selv av hobby-gartner. De overføres enkelt fra blad borekaks.

Instruksjoner

•Velg en bred, grunne potten for din afrikanske fioler. For en liten starter plante er en 2 - til 4-tommers gryte bra; for en full størrelse plante, øke pottens størrelse med 1 tomme over størrelsen på potten anlegget er i.

•Bruk potting jord spesielt formulert for afrikanske fioler eller blande din egen. Å mikse potting jord for afrikanske fioler, kombinere to deler god kvalitet innendørs potting jord, en del grov støpesand sand eller perlite og tre deler torv mose eller kompost. Legg til 1/2 tsp. superphosphate, merket 0-20-0, for hver quart av potting mix når potting opp planter. Ekstra gjødsel vil ikke være nødvendig i ca seks til 10 uker, avhengig av alderen av anlegget.

•Plant African violet slik at sine sentrale krone ligger like over jorda linjen. Når plantet for dypt, vil kronen snart råtne.

•Øyeblikkelig vann nyplantede anlegget med en hånd vannkanne å avgjøre jorden rundt røttene.

•Plasser afrikanske fioler i lyse, indirekte lys. En nord - eller øst-mot vinduet er ideelt. Hvis du har bare en vest - eller sørvendte, kan afrikanske fioler dyrkes i disse eksponeringene Hvis vinduet er farget av den varmeste delen av dagen av en bygning, busk eller tre. En ren gardin på et sør - eller vestvendte vindu med ingen skygge kan også bidra til å skape riktig nivå av lys.

•Et afrikanske fioler når overflaten av jord føles tørre. Ikke la jorda tørke, men ikke vann så mye eller ofte som bakken er mettet.

•Fertilize anlegg med en vannløselig gjødsel spesielt formulert for afrikanske fioler. Vann planter med løsningen, men ta vare ikke for å la det sprute på bladene fordi den vil forårsake stygge flekker.

Sørg for at en temperatur for anlegget mellom 70 og 72 grader Fahrenheit i løpet av dagen og ikke lavere enn 65 grader om natten. Lavere temperaturer føre planter å vokse misformet og off-farge og bladene til å krølle under og bli sprø. Beskytte planter fra kaldt utkast om vinteren.

•Øk fuktighet rundt de afrikanske fioler ved å fylle en grunne brett med små steiner eller steiner. Legge til vann for å like nedenfor toppen av fjellet og sette de afrikanske fioler på steinene. Som vannet i skuffen fordamper, øker fuktigheten rundt fabrikkene.

•Repot afrikanske fioler årlig, som vil føre dem til å vokse bedre og blomstre mer. Fjerne jord fra overflaten av roten ballen, og erstatte den med friske jord når repotting.