Hvordan å grave Dahlia lyspærer i høst

October 31

Dahlia lyspærer, også kalt knoller, må gravd opp høsten og lagret vinteren å beskytte dem mot minusgrader. Lagre dahlia lyspærer i et kjølig, tørt sted som en garasje eller root kjeller. Dette gjør at plantene å være sunn så de kan fortsette å blomstre om våren.

Instruksjoner

•Skjære tilbake alle bladverket til seks inches over bakken etter en hard frost har svertet bladverket. Fjerne mulch fra rundt foten av plantene. Bruk en spade nøye grave rundt alle sidene på dahlia å løsne røttene. Skyv spade ned og under anlegget og løft det sakte.

•Fjern alle overflødig skitt fra knoller ved å sprøyte med en svak strøm av vann. Trim alle mater røttene. Fastsatt knoller å tørre over natten.

•Locate øynene ved foten av stilken. Fjerne den nye knoller, beholde minst ett øye på hver tuber. Feilfri endene av knoller og fjerne så mye av stilken som mulig uten å skade øynene.

•Mix en løsning av en kopp blekemiddel i tre gallons av vann. Plass hver klynge av knoller i løsningen i 15 til 20 minutter. Fjerne dem fra den bleike løsningen og la klumper tørke i 20 minutter. Label hver tuber med en permanent penn.

•Still knoller å tørke i minst en dag. Plass 5 til 8 for den samme utvalg knoller i en gallon tetting plastposer med 2-3 kopper vermikulitt. Lagre poser på et kjølig, tørt sted. Sjekk dem regelmessig gjennom hele vinteren for råte.