Hvordan å gradere kryssfiner

November 10

Kryssfiner er et tre som består av mange lag. Det vanligvis kommer i 4-av-8 foten deler, men finnes også mindre størrelser som 2-ganger-4 eller 4-ganger-4 fot seksjoner. Som alle andre typer tre er det ulike graderinger av kryssfiner. Hver klasse har en rating. Disse klassifiseringene lar deg bruke kryssfinér til mange forskjellige bruksområder. Å vite hvilken klasse kryssfiner du har er gunstig slik at du vet hvilket program det best brukes.

Instruksjoner

•Lay arket kryssfiner på et flatt underlag som et par sagkrakker. Kjøre hendene over overflaten og føler om det er glatt eller ikke. Se etter knuten hull på overflaten og andre merker som tar bort fra hvor glatt kryssfiner er.

•Lokk med arket over og gjenta prosessen med motparten. Kontroller at hjørnene er rett og ikke kuttet opp. Hvis arket kryssfiner har ingen knute hull i det hele tatt, og overflaten er helt jevn gjennom, har klasse AA kryssfiner, som er den høyeste karakteren.

•Sammenligne ene siden til den andre. Kontroller om ene er jevnere enn den andre. Hvis en side er helt glatt og den andre er litt grov, har AC kryssfiner. Dette er glatt og grov på den andre.

•Look over overflaten igjen og antallet knute hull. Hendene over dem og se hvor mye plass de tar. Hvis det er mer enn noen få knute hull og overflaten er grovt på begge sider, har du CDX kryssfiner. Dette er den laveste klassen av kryssfiner.