Hvordan å gjenopplive en Makita 18-volts batteri

March 7

Hvordan å gjenopplive en Makita 18-volts batteri

Makita 18-volts batteriet kan inneholde 15 nikkel kadmium (NiCad) 1.2-volts celler eller fem litiumionbatteri (Li-ion) 3.6-volts celler. Du kan enkelt finne ut hvilken type celle din Makita batteriet inneholder ved å se på batteriet etiketten som de er tydelig merket. Det er viktig å finne ut hvilken type celler på batteriet som batteripakker med Li-ion celler bare skal gjenopplives profesjonelt siden batterisettet inneholder en makt kirurg breaker som sikrer at cellene er ikke over belastet, eller helt utladet. Hvis Makita 18-volts batteriet inneholder NiCad celler, er så gjenopplive dem enkelt.

Instruksjoner

•Sett Makita 18-volts NiCad batteriet på lading. La den lade til laderen angir det er fulladet. Noen ladere har en lampe som lyser når belastet; andre har et lys som lyser opp under lading og slår den av når batteriet er fulladet.

•Vri av laderen og ta ut batteriet fra laderen. Sett inn batteriet Makita i enheten det makter.

•Velg laveste strøminnstillingen på enheten. Må du avjorde Makita batteriet så sakte som mulig.

•Vri på enheten og la den kjøre uavbrutt til den stopper. Når den stoppes, slå av enheten og la enheten og batteri avkjøle helt. La den hvile i ca en halv time.

•Vri på enheten. Det fungerer igjen, selv om det er tregere enn før. La den kjøre til den stopper. Slå av enheten og la den hvile i ca 15 minutter.

•Gjenta prosessen ved å slå den på, la den kjøre til det stopper, deretter slå den av og la det hvile i 15 minutter. Etter flere ganger av gjenta prosedyren du finner enheten vil ikke fungere. Makita batteriet er helt utladet. Prosessen har aktivert krystaller i cellene å dele inn i mindre krystaller. Dette betyr at det er en mye større areal og cellen kan beholde mer energi: nesten det samme som da den var nye.

•Fjern batteriet fra enheten og putte den på avgift. La den lade til det er full. Det tar lengre tid enn du er vant til. Slå av laderen og ta ut batteriet fra laderen. Aldri avreise en akkumulator i en lader når det belastes som det øker sjansene for krystallene vokse og batteriet må bli gjenopplivet igjen.

•Sett gjenopplivet Makita batteriet inn i enheten. Det er klart til bruk på vanlig måte og vil vare mye lenger mellom oppladinger.