Hvordan å fryse anlegget celler

August 5

Hvordan å fryse anlegget celler

Hvis du er høsting planter og vil beholde dem for senere bruk, eller hvis du bare vil lagre er noen prøve frø ved beskjære die-off, frysing et godt alternativ. Avhengig av dine behov, prosessen med å forberede og frysing celler er forskjellig, og hver prosess er å holde anlegget celler i god stand for ulike tidsperioder. Når frosset riktig, har mange anlegg celler en 90 prosent overlevelse etter tining.

Instruksjoner

•Fyll en vannkoker med 1 tommers vann hvis du er frysing planter for forbruk eller dekorasjon. Kjelen brukes for damp blanchering, en prosess som forbereder grønnsaker celler for lengre tids oppbevaring. Hvis du vil bruke de valgte anlegget cellene for å gjenbefolke en hage, hopper du over trinn 1 til trinn 7.

•Gi vannkoker vannet til en byll.

•Plasser en tynn mesh netto eller en wire kurv over kjelen.

•Plasser din plante borekaks, løs grønnsaker eller andre plante celle materialer i nettingen.

•Dekk kjele og la grønnsaker damp for to til tre minutter. Du trenger ikke å lage fullt plantemateriale; kort steam blanchering deaktiverer anlegget enzymer, i hovedsak nedleggelse plantevekst og begrense nedbryting.

•Dump grønnsaker i en bolle med vann og is kuber avkjøle dem. Hvis du lar den dampede planter kule naturlig, de vil ikke vare lenge i fryseren.

•Dry plantemateriale med et rent håndkle. Vann på utsiden av plantene er mindre skadelige at interne vann vekt, men du bør fortsatt fjerne så mye av det som mulig.

•Plasser forvellet anlegget cellene i en tett forseglet plast pose og lagre posen i en fryser. Temperaturen skal være under 0 grader Fahrenheit. Selv om noe under 32 grader anses "frysing", er 0-graders temperatur mer ideelt for frysing forvellet celler. Plantemateriale vil vare opptil et år avhengig av anlegget variasjon. Hvis du bruker rå celler, kan du plassere dem i en fryser pose å bevare for en til to måneder. For lengre sikt lagring av rå celler, bruk metall tang til å dyppe i anlegget celler i flytende nitrogen og plassere dem i en plastpose og fryser. Frossen i flytende nitrogen sist opp til åtte eller ni måneder.

Tips og advarsler

  • Bruk beskyttende hansker når du arbeider med flytende nitrogen og bruk metall tang snarere enn direkte samspill med flytende nitrogen.