Hvordan å fortelle forskjellen mellom mannlige og kvinnelige potteplanter

May 26

Med få unntak, kan mannlige og kvinnelige reproduktive deler av de fleste planter lett identifiseres. Anlegget reproduktive systemer kan falle inn i flere kategorier. Perfekt blomster er hermafroditter---med andre ord, de inneholder både mannlige og kvinnelige reproduktive deler i den samme blomsten. En andre kategori, kjent som monoecious, inneholder bare én type reproduktive del, men både mannlige og kvinnelige blomster finnes på samme plante. I ulik planter er mannlige og kvinnelige blomster atskilte planter. Informasjon om anlegget og grunnleggende informasjon om anlegget biologi er alt du trenger.

Instruksjoner

•Research dine spesifikke type potteplante. Det er nyttig å vite hvilken kategori anlegget faller før du prøver å bestemme dens sex.

•Examine din plante blomster. Selv om forskjellen mellom et anlegg mannlige og kvinnelige reproduktive delene kan være subtile å den uformelle tilskuer, bør de være ganske lett å identifisere.

Den mannlige delen av en blomst kalles i stamen. Det består av en annen (små, pollen rentebærende tips) knyttet til en lang, tynn filament.

Den kvinnelige delen, kjent som pistil, vokser gjennom midten av blomsten. Den har en sfærisk base (eggstokken) og en tynn stilk (stil) som støtter stigma, som serverer å samle pollen.

•Referere en blomst-diagrammet slik at du skal identifisere deler av anlegget. Se ressursene nedenfor.

Tips og advarsler

  • Planter kan ofte ha andre identifiserende mann/kvinne-funksjoner som er unike for hver art.