Hvordan å dyrke urter og planter i hagen din

August 15

Hvordan å dyrke urter og planter i hagen din

Velkommen tillegg til en hage eller hagen, planter Gran opp landskapet med naturlige farger, skjønnhet og form. Noen planter som urter også tjene en funksjonell hensikt, berikende smaken av retter og forbedrer teksturen, duft og farge. Om voksende planter i beholdere, hevet senger eller bakken, omsorg for dem riktig så de forblir sunn, skadedyr og sykdom gratis og produsere attraktive planter eller blomster. Selv om spesifikke behov ulike planter i Storbritannia varierer, er grunnleggende omsorg instruksjonene de samme.

Instruksjoner

•Ta en jord test av valgte beplantning jord å bestemme pH-verdi og næringsstoffer den mangler.

•Løsne jord på ønsket planting området til en dybde på 6 til 8 inches, og legge 2 inches av organisk materiale som torv, kompost eller gjødsel. Legge til en startpakke gjødsel etter anvisningen på etiketten kort tid før planting.

•Plant frø etter frøet pakken retninger for dybde og avstand. Hvis voksende planter, grave hull som dypt som root ballene men to ganger så bredt. Holde modne størrelsen på anlegget eller urt du vil vokse i tankene slik at du gir det store sted å spre og vokse.

•Et jord umiddelbart etter planting så det bosetter seg rundt foten av anlegget og holder det fast på plass. Etterpå vann jord til en dybde på 6 til 8 inches i tørre perioder. Mens noen planter tåler lengre perioder med tørke, trives andre i jevnt fuktig jord. Ideelt sett utvikle vann sjelden men dypt så planter dypere røtter.

•Fertilize planter og urter for å mate dem næringsstoffer som fremmer sunn vekst. Bruke gjødsel ifølge jord testen slik at du gir de nøyaktige næringsstoffer jord mangler. Avhenger opp på personlig preferanse, spre gjødsel granulater rundt anlegget eller spray et foliar program. Du kan også bruke en organisk gjødsel som bryter ned sakte eller en tid-utgivelsen formulering som slipper næringsstoffer over en lengre periode.

•Fjern alle ugress som vokser 2 til 3 fot rundt planting nettstedet for hånd eller med en hagearbeid verktøy. Mulch jorden rundt plantene beholde fuktighet i jorda og hindre konkurrerer ugress.

•Prune urter og planter å fjerne døde blader, brukte blomstrer og ødelagt eller syke stammer. Kutte brukt blomster så fabrikken produserer mer blomster og høste urter ofte å oppmuntre anlegget å produsere mer.

•Spray skadedyr på planter med insecticidal såpe eller bruk et insektmiddel. Behandle sykdommer med en soppdreper, og kutte skadet eller syke kontroll spredt.

Tips og advarsler

  • Velg et planting nettsted som får sollys eller skyggen kreves av plantene dine ønskede så trives. Urter blomstre i godt drenering jord seks timer med sollys.
  • Hvis beholder vokse din urter eller planter, bruker potter med avrenningshull. Legge til et jevnt lag med grus over sokkelen før fyller det med kvalitet jord.
  • Bruk en soaker slange eller dryppe vanning systemet når vanning dine planter og urter i motsetning til en hageslange som wets løvverk og øker sjansen for fungal sykdommen.
  • Følg etiketten instruksjonene for programmet priser slik du ikke over gjødsle.