Hvordan å dyrke påske lilje omsorg

September 11

Hvis liljer allerede har en plass i hagen din, kan du vurdere å inkludere noen prangende påske lilje i mix. Fordi liljer krever forskjellige voksende tider, vil du ha lys farge hele sommeren. Hvis du ikke har liljer i hagen din, er stjernetittere en perfekt måte å starte og vil lyse opp hagen din i midten av sommeren. De er hardføre og lett å vokse, med lange, solid stammer som ikke krever staking. Passende navnet påske lilje ville ligne gigantiske røde og hvite stjerner i hagen din.

Instruksjoner

•Prepare et sted i hagen din om en uke før planting. Påske lilje best i full sol, men hvis du bor i et varmt klima, plante dem hvor de vil være i skyggen under den varmeste delen av dagen.

•Bruk en spade til å løsne jorden til en dybde på minst 15 inches og rake 3 eller 4 inches av godt råtnet gjødsel eller kompost øverst på jord. Fjern alle ugress, og store klumper eller steiner.

•Bruk en murskje å grave et hull om tre ganger høyden på pæren. Sett en håndfull av kjøttbenmel i bunnen av hullet og fungerer det med sparkel.

•Plant pære i hullet med den spisse enden opp, men hvis du ikke kan fortelle forskjellen mellom toppen og bunnen av pære, plante den i hullet sidelengs. Vær forsiktig med pære, fordi det ytre laget kan lett bli ødelagt. Dekke pæren med jord og tamp den lett.

•Et pærene grundig en gang i uken, spesielt i de første voksende sesongen. Liljer gjøre bedre med en grundig vanning hyppige lys Pottejorden.

Tips og advarsler

  • Påske lilje kan også dyrkes i potter. Velg en stor gryte som vil gi god plass for røttene å vokse, og pass på bunnen av potten har god drenering. Fyll kjelen med god kvalitet kommersielle potting jord og plante pære spisse ender opp. Sette potten i et solrikt sted, og holde det jevnt fuktig.