Hvordan å dyrke grønnsaker innendørs med kunstig lys

April 14

Hvordan å dyrke grønnsaker innendørs med kunstig lys

En grønnsakshage er en ideell måte å ha i sesongen, næringsrik og billig produsere. Den mest vanlige måten å vokse en grønnsakshage innebærer plante et plott utenfor i en bakgård. Ikke alle har dette luksuriøse men. Leilighet og mobile hjem beboere med liten eller ingen verftet plass og de som bor i kjølig, hardt klima ofte må finne innovative måter å dyrke sine grønnsaker. Heldigvis kan disse gartnere dyrke grønnsaker innendørs med bruk av containere og kunstige lyskilder.

Instruksjoner

•Velg grønnsaker som du liker, eller er interessert i prøver. Forskning disse anleggene, tar notat av deres lys, fuktighet og temperatur behov, samt hvor raskt de vokser og hvor stor plantene blir ved forfall. Kjøpe frø eller starter planter i varianter du velger.

•Velg beholdere for grønnsaker. Tradisjonelle plantasjeeiere og Potter er ikke den eneste muligheten; plast storage kar, kurver, trekasser eller kasser og selv blande boller er alle akseptabel beholdere, når drenering hull er lagt. Velg beholdere passer til plantene dine økende behov.

•Velg den kunstig lyskilden (voksen light) som passer best til dine behov. Definere vokse lyset i området i hjemmet utpekt for din innendørs hage av montering lyset til vegg eller tak, eller sette den opp på en hylle system. Vokse lysene er forskjellige og så deres set-up, så alltid følge instruksjonene følger med dine spesifikke vokse lys for best resultat.

•Rinse beholdere og legge drenering hull til de med liten eller ingen drenering. Fylles opp til 1/4 tommers under kanten med høy kvalitet potting mix, arbeider kompost eller torv moss inn i blandingen som naturlig gjødsel.

•Legg planter. Hvis du er planting frø, skvette noen i deres passende beholdere og lett dekke dem med jord. Hvis du bruker starter planter, lage et lite hull i jorda og nøye transplantasjon anlegget i beholderen, og pass på ikke å skade røttene. Rundt anlegget med jord så det er sikkert i beholderen. Merke din beholdere med etiketter slik at du kan identifisere planter som de vokser. Vann beholdere grundig.

•Arrange planter under eller rundt voksen light oppsett. Angi vokse lys på en timer eller manuelt slå den på og av, forlate det på lenge nok til å lette personlige fabrikkens vekst behov.

Sørg for at din hage. Vann daglig eller to ganger daglig eventuelt dyrking grønnsaker krever mye vann. Gjødsle nødvendig følger instruksjonene på pakken gjødsel. Aldri legge mer gjødsel enn kreves på pakningen, som overfertilizing kan brenne og drepe vegetabilske plante blader.

•Harvest grønnsaker når de blir modne. Høsting hver moden grønnsak oppfordrer mer vekst og produksjon, og gir større frukt og grønnsaker på planter, gir deg maksimal fordelene av hagen din.

Tips og advarsler

  • Ulike varianter av vokse lysene kan gjøre velge i vanskelig. Lysrør er billig og mildt effektiv, men ikke så effektiv som andre voksen light alternativer. Metall metallhalid lys er en høy intensitet utslipp lys for kompakt planter og er godt egnet til mindre anlegg eller leafy greener. Høytrykks natrium lys er en annen høy intensitet utslippet lys, og fungerer godt for fruktdannelsen skal skje planter som tomater, paprika og squash. Når den brukes med leafy greener, kan imidlertid disse lysene gjøre mager og syke utseende.