Hvordan å drepe eller hindre Mold i våt tepper og puter med eddik

November 30

Vannskader kan potensielt katastrofe for tepper og tepper pads. Kombinasjonen av fuktighet og organisk materiale i teppet fibrene presenterer perfekt fungal avl bakken. Hvit eddik kan stoppe mold i sitt spor ved å nøytralisere spores med naturlig eddiksyre. Jo raskere tar du handling, bedre sjansene for hevingen teppet og gjenopprette det til sin opprinnelige tilstand.

Instruksjoner

•Trekk opp teppet fra en nærliggende hjørne og undersøke polstring under. Hvis polstringen er fullstendig mettet, trekke den og forsegle den i en stor søppel pose. Vente til etter du desinfisere teppet før du erstatter pads. Skadet eller mettet pads er altfor tynn og sprø å bli reddet. Hvis putene har bare spor av fuktighet, tørke dem av ved å plassere dem foran en plass ovn eller en avfukteren.

•Fjern fuktighet fra tepper. Prøver å drepe mold på et vått teppe vil være nytteløst fordi fuktigheten vil fortsette å tillate spores multiplisere. Hvis teppet er bare mild til moderat kan fuktig, kanskje på grunn av fuktighet, en avfukteren gjøre jobben. For tung fuktighet, vakuum teppet med en våt-tørr butikk vac og deretter slå på ovnen før teppet tørker ut helt.

•Vacuum teppet med en standard hushold vakuum å fjerne noen tørket sporer fra teppe overflaten. Ta støvsugeren utendørs og rengjør filteret sitt kandidatur støvsuging som det vil inneholde millioner av muggsoppsporer som kan regenerere senere. Hvis vakuum bruker en pose, tømme den utendørs og erstatte den med en ny veske.

•Fyll en sprayflaske med hvit eddik og vann. Mengden vann avhenger av mengden av mold. Lys mugg, bruke en blanding av en del eddik til fem deler vann. For tung mold, bruk like deler eddik og vann. Spray løsningen over teppet hvor fuktighet eller mold har dukket. Eddik vil ikke skade teppet så du ikke trenger til Skyll den med vann.

•Løft opp teppet og spray undersiden for å hindre nye mold fra forming. Hvis du kunne berge og tørke ut din teppe pads, vil eddik på undersiden av teppet beskytte dem også.