Hvordan å bruke Sedum som en bunndekkende

December 11

Hvordan å bruke Sedum som en bunndekkende

Sedum, kjent som stonecrop, er en saftig plante som kommer i en rekke fascinerende former. Medlem av Crassulaceae familien, sedum har typisk hovne blader tilpasset for å holde fuktighet i tørre perioder. Bare fordi sedum er tilpasset for å håndtere tørke betyr ikke det ikke trenger vann. Noen typer sedum er mer tørke-resistente enn andre, men de fleste av dem er gode valg å dekke barmark som bunndekkende planter.

Instruksjoner

•Succulents er perfekt bruke som bakken dekker i hagen. Mange av dem er lav-bøndene kan danne en matte tekstur som holder jorda på plass i en åsside, motstå skogbranner og blomstrer med fantastiske farger. Du kan plante forskjellige sukkulenter i driver å skape et lappeteppe dyne effekt. En annen fordelene er at de er tørke-tolerant og vil kreve mindre vann enn mange andre planter i hagen.

•Sedum er en saftig som tilbyr et enormt utvalg i skjemaet og har mange lav vokser, matlike varianter som gjør perfekt bakken dekker. Med over 400 varianter lar sedum deg blanding og sammenligne ulike teksturer og farger å designe landskapet kreativt. Mange av disse anleggene kan ta alt fra skyggen til full sol. De fleste er best med minst en halv dag med full sol, men varianter skiller og det avhenger av din lokale klimaet.

•Alle sedums vil gjøre godt i et varmt klima og er hardføre i US Department of Agriculture soner 5 og lavere. De er ikke kresen om jord, men de trenger virkelig god drenering. Som de fleste sukkulenter er de minst glad når det er kaldt og fuktig. Dette er forholdene som kan råtne sine røtter. De kan håndtere mer regn hvis temperaturen er varmt og vann avløp unna raskt. Stonecrop planter er lykkeligste i sand eller steinete jord (god drenering) med sporadiske vanning.

•Sedums kommer i et utvalg av blad teksturer, farger og høyder. Mange vil spre seg til skjemaet tiltalende matter. Deretter vil de kaste i en bonus av fargerik og dekorative blomstrer rettferdig for sikkerhets skyld du falle forelsket i dem. Små, bakkenært hugging varianter er Sedum acre, S.album, S.borschii, S.brevifolium, S.dasyphyllum, S.glaucophyllum, S.sexangulare og S.zentaro-tashiroi. Selv disse bryte ned i ulike kultivarene med interessante forskjeller i vekst vane og fargestoffer.

•Opprett hele senger av ulike sukkulenter blandet med stein, stein eller interessant grener eller drivved. Bruke sedums for å fylle ut bare flekker mellom andre tørke-tolerant planter. De lage utmerket kontraster med kaktus og større saftige planter i en kaktushage.

Tips og advarsler

  • Noe medium Sedums inkluderer S. allantoides, S. batallae, S. kamtschaticum og S.macdougallii, blant andre. En større Sedum kan vokse opp til 2 1/2 fot og kan omfatte planter som S. sieboldii, S.tatarinowii og S.telephium.