Hvordan å behandle RFIS i et byggeprosjekt jobb

November 2

Mange nye assistent prosjektlederens angi første bygging jobb og deres primære ansvar omfatter submittals og RFI'S (forespørsel om informasjon). Denne Hvordan forklarer hvordan du skal behandle en RFI. En RFI er spørsmål som underleverandør kan ha for design konsulent om slike ting som design utelatelser feltundersøkelser, noe behov for ytterligere avklaring, etc. Se min ledsagende artikkel om hvordan å behandle en innlevering.

Instruksjoner

•Før du selv mottar en RFI på et byggeprosjekt jobb, bør det være en slags rekkefølge for hvordan en underleverandør kan sende sine RFI (forespørsler om informasjon). Det er vanligvis best å ha hver kontrakt sende en RFI begynner med #1 på en side som sier sine firmanavn, adresse og telefonnummer, viktige kontaktpersonen, områdenavnet jobb, hva delen spesifikasjoner eller tegninger de refererer og spørsmålet.

•Den neste steg er å gi det et nummer i sporingssystemet. De fleste konstruksjon programmer gjør. Hvis ikke bruk excel og starte med #1. Det er ok hvis nummeret ikke samsvarer med hva entreprenørens er. Nummereringssystemet vil omfatte alle RFI. I tillegg bør du spore når du mottok RFI og når det er svart. De fleste kontraktene krever at de bli besvart av 10 eller 15 dager. Sørg for å vite hva jobbene minimumsforpliktelser er.

•Når du mottar en RFI riktig format og tilordne det et nummer, må det bli vurdert. Ofte ganger du kunne svare på spørsmålet ved å sjekke spesifikasjonene, kontrakt tegninger, tilleggene eller bulletiner. Hvis ikke, gå til neste trinn.

•Hvis du kan ikke svare på spørsmålet. Vise det til arbeidsplassen bestyrere. De er ofte kunne besvare spørsmålet spesielt hvis det er mer komplisert. Hvis ikke, gå til neste trinn.

•Den RFI må sendes til konsulenter (arkitekt og/eller ingeniører). Gjenta RFI med eventuell tilleggsinformasjon på brevhodet bygging selskaper. Frem til de aktuelle partiene.

•Når RFI er svart av konsulentene, må du vurdere svaret og se om svaret er en endringsordre. RFIS spurt ofte fordi underleverandøren varsler en endring av arbeid og vil bruke RFI be om mer penger. Endre rekkefølgen med seg ved å lese svaret du vil vite om det er en legge til/trekke.

•Forward responsen underleverandør sammen med enhver forespørsel om priser hvis det vil være en endringsordre involvert.

Tips og advarsler

  • Lagre svært detaljert og logger alle RFI i noen slags sporingssystem.
  • Holde orden på tid, du vil ikke enestående RFI's som dette kan holde prosjektets tidsplan
  • Se alltid gjennom RFIS før du sender dem til konsulenter som du kan skade forholdet med konsulenter hvis du sender RFI som er ufullstendig eller ikke.