Hvor tett sammen kan du plante rader av korn?

February 12

Hvor tett sammen kan du plante rader av korn?

Søt mais er en populær grønnsak å vokse i sommer hage på grunn av sin flotte smak når høstet. For å lykkes som vokser sukkermais, må bestemte økende prosedyrer følges når det kommer til riktig anlegget avstand, fuktighet programmer og jordas fruktbarhet. For eksempel er korn plantet for tett sammen vanligvis forkrøplet, mens mais vokst for langt fra hverandre er dårlig pollinated, opprette misdannede eller ujevn kjerner.

Velge det Planting området

Sukkermais vokser best i et sted som mottar minst 8 timer uhindret sollys hver dag. Hvis mulig, velge et område beskyttet fra sterk vind som mais er en grunne forankret plante blåser ned lett. Jord skal bli pulverisert til en dybde på minst 6 inches med rorkulten eller hage gaffel og alle konkurrerende vegetasjon bør fjernes. For å beregne avstanden kravet, holde inne sinn en korn anlegg trenger 10 kvadrat inches og hver korn anlegg produserer en til to ører av korn. Minst tre maisplanter er nødvendig for god deling.

Forberede jorden

Ta en jord test for å finne ut pH av din jord og hva næringsstoffer er nødvendig for optimale korn produksjon. Prøver å justere pH uten en jord test eller legge til feil næringsstoffer kan skade jord så ingenting vokser i flere år. Den beste måten å ta en jord teste kontakte lokale fylke landbruksprodukter forlengelse kontoret.

Legg til anbefalt jord endringer fra jord testen over planting området sammen med et 2-tommers lag av godt råtnet kompost. Arbeid kompost og endringer i toppen 6 inches jord. Angi 36-tommers brede senger med innsats og streng eller trekke forbedret jord i opp senger eller rader. En 2 - til 3-fots bane er plassert mellom hver seng til planter for vedlikehold. Lukk senger er bedre å sikre pollinering, men 3 fot kreves for mest Hagemaskiner å komme ned banen mellom sengene.

Planting og avstand

Når jorden temperaturen er over 60 grader Fahrenheit, plante korn frø en tomme dyp og 10 inches fra hverandre i en sikk-sakk mønster. Plante tre radene skal hver 36-tommers seng. Plante minst fire senger på denne måten, med hver seng med en 2 - til 3-fots-bane. Dette kalles planting corn i en blokk. En blokk består av fire eller flere forkortede pinner er bedre enn én eller to lange rekker, eller senger. Dette er fordi vinden blåser pollen fra den mannlige delen av anlegget, som strekker seg fra toppen av anlegget, slik det kontakter silke fremvoksende fra hver umodne øret ligger langs stilken. Hver tråd av silke representerer en kjerne, og hver silke strand må være pollinated for å opprette en full AKS.

Korn Plant Care

Vann maisplanter av soaking delen roten i stedet for indirekte vanning. Holde jorda fuktig, men ikke la det bli vannfylte. Se jord test for informasjon av ekstra programmer gjødsel i vekstsesongen. En løsning av flytende tang, som er en populær Organisk gjødsel, kan brukes som en foliar feed og jord skyll ukentlig for å tilfredsstille de fleste krav til ekstra gjødsel.

Høsting

Høste korn når silke øret er brun og ører er fulle og skall er stramt. Bruk en nedadgående bevegelse festes øret av stilken. Hver stilken kan bare ha ett øre. Fjerne brukte stilkene snart etter innhøsting slik at de ikke fortsette å renne næringsstoffer fra jorda eller tiltrekke insekter skadedyr.