Hvor stor får paprika planter?

May 24

Hvor stor får paprika planter?

Omtalen av paprika vanligvis fremkaller bilder av plumpe grønn paprika brukes til stuffing eller krydder italienske retter, men når modnes disse anbudet frukt varierer i farge fra nyanser av rødt, gult og oransje til dyp sjokolade. Hvor stor planten vokser avhenger delvis på vekstforhold og delvis for sorten vokst.

Høyde

Paprika planter utvalg høyde fra 18 inches til 36 inches, avhengig av sorten. Sjekk forventet høyden på modenhet på anlegget identifikasjon etiketten eller frøet pakken å bestemme hvor høy din pepper vokser under ideelle forhold.

Spre

Mange varianter av paprika spredt til en bredde med 12 til 18 tommer, men mange enkelte Sorter kan spre seg til 24 tommer. Bredden på en pepper anlegget avhengig av sorten og vekstforhold.

Jord forberedelse

Klargjør Haven jord ved tilling til en dybde på 8 til 12 inches. Fjerne steiner, røtter og annet rusk fra jorden. En 2 - til 3-tommers lag av kompost eller gjødsel fordelt på jord og arbeide med håndverktøy eller hage roret. Organisk materiale øker lufting, fremmer god drenering og gir næringsstoffer. Justere pH 6.0 til 6.8.

Planting

Transplant planter til hagen når temperaturene på dagtid forblir 70 til 80 grader Fahrenheit, og natt temperaturer fortsatt over 50 til 55 grader. Bell peppers er varme sesongen grønnsaker og lide når de utsettes for nighttime kaldt. Resulterer i sjokk til anlegget og kan hemme vekst for opptil en måned.

Nurtients

Gi din paprika riktig næringsstoffer for å oppmuntre dem til å nå deres forventede størrelsen på modenhet. Bruk startpakke gjødsel når plante, og side kjole med 5-10-10 eller 10-10-10 gjødsel når planter første parti av paprika.

Vann

Paprika krever jevnt--fuktig jord for sunn vekst. Vann dem dypt for å mette jord til rotnivået når jord føles tørr å ta 1 tomme under overflaten av jord.

Eksponering

Paprika krever seks til åtte timer med sollys om dagen for sunn vekst. Velg en plante område som gir tilstrekkelig sollys for din paprika.