Hvor stor får en Moonflower?

May 5

Hvor stor får en Moonflower?

Hvit moonflower (Ipomoea alba) og lilla moonflower (Ipomoea Concha) er sprikende, mange-blomstret vinstokker som blomstrer om natten og er kjent for sine velduftende blomster. Selv om det er deilig, men kan disse store, twining planter lett bli invasiv i de fleste deler av USA.

Identifikasjon

Hvit moonflower er en øm flerårig vintreet vinter hardfør til US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 til 12. Native til tropisk Amerika, det er ikke produktive eller hardfør som sin fetter den lilla moonflower, mer kjent som lilla morgen herlighet, som er trolig innfødte til India og er nesten aldri dyrket som en dekorativ. I mange områder av USA, har både hvite og lilla moonflowers blitt rapportert som invasiv art som har rømt og naturalisert. Begge er natt-blomstrer blomster med sterk, behagelige dufter.

Størrelse i naturen

Begge moonflowers vokse raskt når etablert. Hvit moonflower i sitt opprinnelige habitat kan vokse like høye som 70 fot, twining junglene trærne og naturlig klatring strukturer. Lilla moonflower har lignende vining tendenser, men som en Luke, er det ofte utryddet før det kan nå full størrelse. Blomster den hvite moonflower er ca 4 inches, mens lilla moonflower blomstrer er vanligvis betydelig mindre, om lag 2 inches bredt.

Størrelsen i dyrking

Bare hvite moonflower er vanligvis dyrket. På hjemmesiden hage oppnå det vanligvis ikke en høyde og spredning av mer enn 10 til 15 fot. Det får ofte selv dette store, med mindre gitt betydelig støtte - som med en trellis eller gjerde - og tillatt å bre seg på bakken. Spesielt med tanke på hvordan anbudet det er, det dør i de fleste amerikanske hager før det kan vokse større. Men innenfor hardførhet rekkevidde, kan det vokse større. I de fleste deler av USA selges lilla moonflower lenger som en dekorativ.

Kultur

Moonflowers, både dyrket og vill, foretrekker godt forstyrret jord, full sol og middels fuktighet. I innstillingen hage vokser hvit moonflower i godt drenert områder. I naturen, moonflowers - særlig lilla - tendens til å invadere forberedt planting steder som åkre. Når økende moonflower, prøve å inneholde det vokser nær huset og holde et øye med den. Når den unnslipper sine planting området, er det vanskelig å kontrollere.