Hvor stor bør min anlegget være før binde jeg den?

February 24

Meninger varierer blant ekspert gartnere om hvor stor planter skal når satset, eller knyttet til støtte. Noen mener det bør gjøres tidlig på våren når planter er relativt små og det er god plass til å manøvrere rundt hagen. Andre tror det ikke skal gjøres til et anlegg blir med blomster som tynge stilk, som peoner, eller bli så høy at de flopper, som riddersporer. Men stor eller høy planter er når innsats, noen staking er avgjørende for voksende flotte hager.

Planter å spill

Noen stauder, grønnsaker og trær bør være omsettes. Høy, lang stammet stauder--som liljer, snapdragons, heliopsis, georginer og noen asters--må være omsettes før de bøye eller sloop. Tomater trenger staking før de forvitre i en rotete floke av stammer og frukt. Bare små trær nytte midlertidig staking: de med tykk tung blader og lite rot baller. Til treet modnes, staking holder den ubevegelig og lar røttene å vokse dypt og vidt.

Slik innsats

En innsats eller innsats bør bli skjøvet dypt nok i bakken slik at de er solid nok til å tåle vind eller kraftig regnvær. De fleste horticulturists anbefaler at enkelt innsats ikke bør være høyere enn plante stammer og at slipset plasseres ca en tredjedel av veien fra toppen av stammen. Tie bør være i en figur åtte: det bør være løkker rundt bålet så vridd og løkker rundt stammen. Dette gjør at stammen å bevege og være uskadd.

Typer innsatser

Det finnes mange typer innsatser. Vanligvis laget av bambus, metall eller tre, inkluderer de enkelt innsats spesielt egnet for høye stauder som riddersporer; en runde spill, med mange enkelt innsats dingler fra de sirkulære, bra for buskete planter som peoner; rutenett, en høy, kablet skap nyttig for tomatplanter; ert innsats, gaffeldelte kvister og greiner.

Skadelige Staking

Feil staking kan skade planter. Bånd bundet for hardt kan skjære og skade stammer, opprette sår som sykdom-forårsaker patogener og kanskje knipser stammer. Bånd skal løse, og båndene pakket med spyling hvor de kommer i kontakt med stilkene. Staking trær unødvendig kan hindre bagasjerommet bevegelse som gir dem styrke og hjelper utvikle røtter.