Hvor stor av et tre kan jeg plante i en Container størrelse?

May 28

Hvor stor av et tre kan jeg plante i en Container størrelse?

Størrelsen på treet som du kan vokse i en beholder er underlagt en rekke faktorer. Du må vurdere modne størrelsen på treet du har valgt, størrelsen og beholdertypen og betingelsene container-vokst treet vil bli utsatt for, som kalde temperaturer og tilgjengelighet for regn eller vanning.

Størrelse hensyn

Før du bestemmer største størrelse treet som du kan vokse i en pott, sørg for at du vet modne størrelsen på treets baldakin og høyde. Beholderen riktig størrelse bør tilby 2 kubikkfot voksende området og substrat for hver kvadrat foten av treet kalesjen. Så lenge disse proporsjonene beholdes, er logistikk den eneste begrensende faktoren for hvor stor av et tre kan du vokse.

Beholder utvalg

Å kunne vokse et stort tre i en container, må beholderen være av en type som tåler betingelsene for ditt område. I kaldere klima, kan leire og andre skrøpelige eller stein materialer sprekk når fuktighet i går gjennom en fryse og tine syklus. Kontroller at det er tilstrekkelig drenering nederst i beholderen. Hvis ikke, potten beholder for mye vann og røttene på treet vil råtne. Du kan også tilpasse din beholder til et tre i alle størrelser så lenge de drenering og materiale hensyn er holdt i tankene.

Fordelene med Container-vokst trær

Det er fordeler til voksende trær i beholdere foruten muligheten til å vokse et tre hvor du kan ellers ikke, slik som innendørs eller på en balkong. Beholdere kan velges for estetisk appell å matche eller kontrast omgivelsene. Container-vokst trær kan være bærbare avhengig av størrelse, som kan være en fordel hvis det er nødvendig å flytte den om vinteren. Du kan også tilpasse jord mediet i underlaget i henhold til de spesielle behovene til de tre artene som du ønsker å vokse bedre i en beholder for bakken dyrket trær.

Ulemper av containere

Noen potensielle ulemper bør holdes i bakhodet når du prøver å vokse større trær i containere. Container-vokst trær er ikke absorberer fuktighet fra bakken. Du må observere en flittig vanning plan for vellykket dyrke trær i containere. Hvis beholder størrelsen valgt er utilstrekkelig, kan røttene på treet belte og redusere helse treet fører til nedgang. Container-vokst trær i kaldere klima kan kreve vinter beskyttelse, som deres røtter er over bakken. Dette kan være vanskelig å oppnå om det krever flytting treet innendørs. Ytelse av container-vokst trær er nesten alltid dårligere enn sine kolleger vokst i bakken, hvor nødvendig makro og mikro-næringsstoffer tendens til å være tilgjengelig i native jord.