Hvor raskt vil Sago palmer vokser?

December 25

Et tre som fantes på jorden samtidig som Tyrannosaurus Rex, sago håndflaten er ikke en faktisk medlem av palm (Palmae) familien. I stedet tilhører den den Cycad arten. Med blader og en sterk likhet utseende palmer, modnes dette treet i en ulidelig treg hastighet.

Vekst

Sago palm anses å være en langsom-dyrker som, ifølge Arbor Day stiftelsen, angir et tre som vokser mindre enn 13 inches årlig. Ved sago palm er veksten spesielt treg; det vil nå en moden størrelse på så mye som 15 fot, men krever nesten 50 år å gjøre dette. Bladene på treet vokser til en lengde av 4 til 5 fot med en bredde på 9 tommer.

Miljø

En gamle tre som har eksistert siden dinosaurene, sago palm (Cycas revoluta) vil vokse raskest når behandlet til vanlige, full sol som sin opprinnelse i de tropiske øyer i Japan. Imidlertid vil bladene på treet vokse sitt beste når de opplever litt skygge. Sago palm også trives i subtropiske områder som south Florida, Puerto Rico og Georgia. Treet kan være enten mann eller kvinne.

Problemer

Veksten av sago palmer kan reduseres av ernæringsmessige mangler, pest og sykdom. Mangel på tilgjengelig nitrogen, kalium, magnesium eller mangan i jorden kan angripe kraft av treet, med symptomer inkludert en gulfarging eller spotting av palmeblader. Skala insekter, oversiden og spider mites hjemsøke ofte sago håndflaten, mens fungal leaf flekker og roten råte er sykdommer som skade sin helse. Harde vintre og forhold kan forårsake fronds å svi.

Fun Fact

Den svært langsom veksten av sago palm gjør det spesielt fristende å tyver som er tiltrukket av modne sago betydelig størrelse. Tjenesten University of California samarbeidsvillig forlengelse råder grunneiere å beskytte mot slike tyveri ved å plassere lengder rebar i jorden rundt stammen av sago palm. Metallet plasseres 2 inches fra hverandre og like under jord linjen. Til slutt, vil røttene fange på i armert betong gjør treet mye vanskeligere å flytte og stjele.