Hvor ofte bør du sjekke røykvarslere?

March 2

Hvor ofte bør du sjekke røykvarslere?

Ifølge National Fire Protection Association omtrent resulterte to tredjedeler av hjem brann dødsfall i 2003 til 2006 fra hjem uten røykvarslere eller røykvarslere arbeider ikke. Røykvarslere kommer i en rekke stiler og priser, noe som gjør dem rimelig til nesten alle. Sjekke og å vedlikeholding røykvarslere tar bare noen minutter. Men i hjem hvor branner oppstod med ikke arbeidende alarmer, alarmen manglet batterier eller hadde gamle batterier installert.

Testing

Røykvarslere bør kontrolleres én gang i måneden for riktig arbeidsforhold. Følg alarm produsentens instruksjoner for å teste detektorer. Røyk alarmer har en knapp å presse for å sjekke alarmen. Denne test-knappen kan også bli presset til å kontrollere hvor følsom å røyke alarmen er å sette den av. Alarmen bør erstattes umiddelbart hvis test-knappen ikke fungerer. Bruk ikke åpen flamme teste alarmen i enhver omstendighet.

Feil

Røykvarslere er vanligvis svært pålitelig, men kan funksjonsfeil. Hvis en batteridrevet røykvarsler begynner å kvitre eller avgi en strømsparende lyd, bør batteriet erstattes umiddelbart med en ny. Hvis en alarm begynner å høres mens matlaging, måtte alarmen flyttes lenger fra gjeldende posisjon i et kjøkken eller bad.

Rutinemessig vedlikehold

Røykvarslere krever ikke mye vedlikehold. Batteriene bør endres to ganger i året. En god måte å huske å gjøre dette er å endre batteriene når du endrer våren og høsten. Sporadisk støvsuging og støvtørking holder alarmen klar av skitt og insekter.

Levetid

Røyk alarmer siste ca 10 år. Etter at de bør erstattes selv om alarmen fungerer. Nyere modell røyk alarmer er mer pålitelig enn eldre modeller. Derfor er det fornuftig å erstatte en alarm som har nådd aldersgrensen med en nyere modell.