Hvor ofte bør du rengjøre skorsteinen din hvis du har en peis setter?

March 29

Hvis du har en peis sett og brenne tre, har din pipe inspiseres og rengjøres minst årlig. Dette gjelder også hvis du har en åpen peis eller en vedovn. Skitne peis er utsatt for en skorstein brann, som kan føre til en struktur brann som kan potensielt ødelegge ditt hjem.

Forstå kreosot

Kreosot er skyldige ansvarlige for de fleste skorstein brann. Det er produsert når tre er brent, og er et biprodukt av røyk som samler seg på innsiden av skorsteinen. Avhengig av hvor lenge kreosot har bygget, kan det være kalkholdig, crusty, gummy, tjære-lignende eller glass. Kreosot som gummy, tjære-lignende eller glasur er spesielt brannfarlig. Har din pipe renset før kreosot opphoping når dette punktet.

Brenne rett veden

Tre som ikke krydret, eller grundig tørket, inneholder opp til 45 prosent vann. Tre tar opptil ett år etter blir kuttet og dele tørke ut nok til å brenne også. Ikke bare er det vanskelig å få en brann i din peis med wet tre, men når du får det går, vil røyken og produsere overdreven kreosot. Chimney Safety Institute of America, har din pipe rengjort en gang et år hvis du bruker tørr, krydret tre og brenne en brann tre eller flere ganger i uken i den varme sesongen. Hvis du bruker tre som ikke er godt krydret, anbefales to ganger-en-år rense og inspeksjon.

Opprette mindre røyk

Langsom-brenning, røykfylt branner også forårsake kreosot å bygge opp raskt. For å redusere mengden av røyk som akkumuleres når du først gjør brann, prøve å bygge den med metoden ovenfra og ned. Tradisjonelt har folk lært å gjøre branner med kindling nederst, med større logger stablet på toppen. Metoden ovenfra og ned sysselsetter motsatte prosedyren med større logger på bunnen og kindling og tre spon øverst. Effekten av denne typen brenne oppretter en brann som varmes raskt opp røykrøret og lettere trekker røyken opp Pipa. Fordi kreosot fester seg lettere til kalde pipen liners, hjelper denne metoden også redusere kreosot buildup.