Hvor nær kan jeg plante korn frø i opp senger?

February 14

Hvor nær kan jeg plante korn frø i opp senger?

Hvis du har et område med godt lys, god jord og rikelig med fuktighet, kan du enkelt øke noen rader av korn hjemme. Og siden de fleste korn fordeler fra å bli spist snart etter det er plukket, vil du bli belønnet med en deilig godbit at familie og venner vil elske.

Forbereder senger

Hevet senger fungerer bra for å dyrke grønnsaker fordi de kuttet ned på mengden tilling kreves og gjør det lettere å luke og omsorg for hagen. Du kan også planlegge individuelle hevet senger så du kan enkelt gå mellom dem pleier og høste grønnsaker. Dette tillater deg å gi et godt voksende miljø for korn også: mais trenger god jord med tilstrekkelig nitrogen, lys og plass til å vokse godt.

Velge korn

Velg rekke korn du vil plante ifølge hardførhet sonen, størrelsen på hagen din og innstillingene for smak. Sukkermais er delt inn i tre typer: normal, sukkerholdig forbedret og supersweet. University of Illinois anbefaler sukkerholdig forbedret eller supersweet korn for hager, som fordeler fra blir kokt etter plukking. Ved å velge tidlig midseason og sent varianter og praktiserende rekkefølge planting, kan du sikre en konstant tilførsel av korn gjennom hele vekstsesongen til tidlig høst.

Planting og dyrke

Plante korn ca 1/2 tommers dyp hvis jord er kjølig og fuktig eller 1 1/2 inches dypt hvis jorda er varmt og tørt. Space mais kjerner 9 til 12 inches hverandre. Det bør være 30 inches mellom radene. Plante i partallsrader, men rave planting så stilkene bli motvirket, gir rommene plante å vokse samtidig maksimere spacet. Forskjøvet planting også gjør det lettere å nå hvert stilken for høsting.

Prøv ikke å blande typer, som du må være forsiktig for å unngå deling. Høste ører ca 20 dager etter silke vises, når kjerner er lubben og øm og en melkeaktig juice vises når du punktering kjerne. Etter fullt høsting en stilk, trekker du det opp.

Følgesvenn Planting

Indianere plantet bønner og squash rundt deres korn og gartnere i dag ser visdom i dette. Kalt "tre søstre" plante, er det en del av en større plan kalt følgesvenn hagearbeid. Tanken er at visse planter hjelp og fordel hverandre som de vokser, redusere behovet for plantevernmidler, gjødsel og Luke kontroll. I "tre søstre" oppsett, kornet gir støtte for voksende bønner og bønne planter legge til nitrogen i jord som hjelper kornet. Squash beskytter røttene av korn og bønner fra dyr og insekt skadedyr og også hjelper hold fuktighet i jorda, på samme måte som mulch.