Hvor mye vil PVC svetter for et rør-System?

August 29

Hvor mye vil PVC svetter for et rør-System?

Polyvinylklorid rør svette ikke som metallrør gjøre fordi de ikke utføre varme på utsiden av røret like lett som kobber eller galvanisert stål, ifølge Ipex, et selskap som designer og produserer en rekke termoplastisk rørsystemer for bolig, kommersielle og industrielle bruk. Men under visse omstendigheter kan oppstå noe kondens.

Kondens

Kondens oppstår når varme, fuktige luften kommer i kontakt med en overflate som har en lavere temperatur. Siden kald luft har mindre vann enn varm luft, er ekstra vann i avkjølt luften avsatt på kaldere overflaten. Denne kondens er også kjent som "svette". Det er ingen måte å fortelle hvor mye en polyvinylklorid, ofte referert til som PVC pipe vil svette når det brukes i en Ledningskanalsystemet fordi mengden av svette, avhenger av flere faktorer, for eksempel tykkelsen på rør veggen, nivået på fuktigheten og temperaturen væsken i røret.

Egenskaper

Alle plastrør har lav termisk konduktivitet, som betyr at de må mindre isolasjon enn metallrør for å kontrollere svette. Ifølge American Society for hjem inspektørene svette PVC rør brukes for kondensat avløp mindre enn kobber de gjør, og de vanligvis ikke behøver å være isolert for å holde vann drypper av dem.

Klorerte polyvinylklorid

Klorerte polyvinylklorid rør er svært lik vanlige PVC-rør, men de har gjennomgått en klorering prosess som eliminerer problemene med kondens. I tillegg klorerte polyvinylklorid er motstandsdyktig mot korrosjon og kan brukes hvor temperaturene nå 200 grader Fahrenheit. Vanlig PVC kan bare brukes til 140 F. Chlorinated polyvinylklorid kan også bli bøyd, formet og sveiset, slik at det skal brukes i en rekke applikasjoner.

Isolasjon

Det finnes flere typer isolasjon for PVC-rør som svette. Glassfiber er det vanligste materialet som brukes. Den er tilgjengelig i stive form eller som en fleksibel isolasjon som selges i ruller. Når du installerer isolasjon på kanaler, kontroller at folien eller vinyl siden vender for å holde fuktighet ut av glassfiber. Ikke bruk isolasjon overfor papir fordi det er brannfarlig og ikke motstå fuktighet. Flere selskaper selger også en spray-on isolasjon utviklet for å stoppe svette og dryppende problemer på Air-condition rør og andre elementer. Når tørr, danner en fleksibel, hvit, vannavstøtende belegg.

Tips

Du kan redusere kondens problemer ytterligere ved hjelp av rør med en myk interiør. Holde duct går kort og rett når det er mulig. Skråningen røret litt mot utvendig uttaket. Måten kondens vil tappe på utsiden. Hvis du bruker PVC-rør for å ventilere en høy effektivitet ovn, må vent pipe tilkoblinger tettes med PVC sement. Bruker høy temperatur, vil romtemperatur vulcanizing fugemasse på første felles av PVC avtrekksrøret gjøre det enkelt å fjerne røret for senere service uten å kutte den.