Hvor mye vann gir du en Amaryllis lyspære?

October 9

Amaryllis planter er innfødt til Afrika, men kan dyrkes noe innendørs og utendørs i soner 8 til 10. De liker masse lys og vil produsere levende blomster rundt julen. De kan også være enkelt tvunget til å produsere blomstrer på andre tider av året. Amaryllis kan også dyrkes fra frø. Hver blomst produserer en seedpod ca 4 uker etter blomsten er blitt befruktet. Frø vil produsere friske planter som vil blomstre etter tre eller fire sesonger.

Velge en Amaryllis lyspære

Når du velger en amaryllis lyspære, undersøke tilgjengelig pærene nøye. Velg en pære som er store, runde og plumpe. Pære bør føles fast å ta og ikke har myke, squishy flekker eller formen på overflaten. Unngå pærer som har en sterk, råtten lukt. Velge sunn pærer vil sikre produksjon av sterke planter som produserer også siden pærer slik at du kan dele dem og dyrke nye planter.

Drenering

En av de viktigste tingene om en pære er at det må være plantet i godt drenert jord å forhindre råtner. Hvis du vil blande din egen blanding av potting jord, legge to deler leirjord (med volum), to deler fine grus og en del blad mold. For å teste om du har en god blanding for drenering, fylle en tom pott med jord blanding og vann. Observere om for et par dager å se hvordan det drenerer. Hvis egnet, plante lyspæren. Du kan også kjøpe kommersielt gjort potting kompost som er spesielt blandet for pærer, er høy i næringsstoffer og har utmerkede drenering.

Vanning pære

Amaryllis bør være vannet regelmessig gjennom hele vekstsesongen, nok til å holde jorda fuktet. Hvis du vil tvinge den til å blomstre i vintersesongen, la det har en sovende. For å starte å redusere vanning i August, og etter 3 uker stoppe vanning helt. Bladene vil gul og dø. Tillate dem å gjøre dette før fjerne dem, deretter kuttet dem av omtrent en tomme ovenfor pære. I September legger pære (fremdeles i sin pot) i en mørk, tørt sted der temperaturen er rundt 50 eller 60 grader F for 6-8 uker fra når du fjernet stilkene. Hjem pære lys begynner vanning igjen, holde jorda fuktig, men ikke gjennomvåt. Anlegget skal blomstre innen 6 uker etter vanning er gjenopptatt. Husk at planter i leire potter må vanning om dobbelt så ofte som de i plast potter.