Hvor mye vann absorberer Redwood?

May 27

Hvor mye vann absorberer Redwood?

Kysten redwoods, verdens høyeste trær, vokse i et ganske lite utvalg i nordvestlige California og sørvestlige Oregon i majestetiske lunder i kalde, stormfull Stillehavet. Disse behemoth bartrær, som kan vokse nær 400 fot høye og kan absorbere en imponerende årlig mengde vann, bor i et økosystem pålitelig regnfull for mye av året, men likevel påvirket av sesongavhengige tørke hvert år.

Kysten Redwood absorpsjon

Siterer upubliserte data i en 1998 artikkel i "Oecologia," T.E. Dawson foreslåtte årlige vanninntak av en 148-fots kysten redwood i Nord-California var rundt 600 liter per dag (pluss eller minus 145 liter per dag). Samme ark bemerket at vannressursene for disse store kyst bartrær er høyeste sommeren. Dette er ingen overraskelse: kysten redwoods' innfødt range ligger på Sør spiss nordvest kysten skogen, i en subtil breddegrader overgang fra et vestkysten Maritimt klima til Middelhavet klimaet mye av California kysten. Her er nedbør rikelig i løpet av vinteren på grunn av rådende storm systemer fra Nord Stillehavet, spesielt Gulf of Alaska. Overføringen northward of jet strømmen sommeren blir forholdene mye tørrere; i redwood land se de varmeste månedene i året ofte nesten ingen regn.

Sommer tørke

En kilde av fuktighet på sommeren i hovedsak rainless men er rikelig marine tåke som ruller av havet. I tillegg gir vann, moderate tåken også sommertemperaturer, som i sin tur bidrar til å redusere tap av fuktighet planter gjennom fordampning. Faktisk naturlig kysten redwood er omtrent begrenset til området pålitelig socked i av tåke om sommeren som betyr alluviale leiligheter og ravine bakkene innen ca 50 til 75 miles av Stillehavet.

Tåke drypp

En viktig økologiske faktor i redwood forest- og mange andre økosystemer verden-er tåke drypp. Dette refererer til kondens av vanndamp på strukturer som tre bladene, vann, deretter faller til skogbunnen. Står under en redwood Lund på en tåkete men nedbør-fri dag, kan en turgåer føle denne subtile "falske rain" av kalesjen. Mange understory og groundcover planter nytte tåke drypp sommersesongen tørr. Så gjøre redwoods seg: de kan trekke opp vann skur av egne nåler og grener via sine røtter.

Bladene og røttene

De fleste av en kysten redwood vanninntaket kommer gjennom røttene: disse vidt spredt, men grunne nettverk absorberer fuktighet fra jorden, som deretter blir funneled oppover til resten av treets vev via de spesialiserte cellene som kalles vedvev. Trærne mangler rot hårene som mange andre bartrær bruker til å øke sine underjordiske areal for mer vannabsorpsjon; Dette kan være en viktig faktor som begrenser redwoods til fuktige jord. Forskning tyder på at en liten mengde fuktighet kan være direkte opp via redwood nåler, som er små, fjærlett og tett pakket på kvist i vannrett matrise. Andre planter i lokale økosystemet, som den allestedsnærværende sverd bregne, har den samme evnen.