Hvor mye sol for korn?

October 14

Hvor mye sol for korn?

Frisk sukkermais er blant de mest berømte sommeren avlingen fra hjemmesiden hage, men det er ikke den eneste naturlige rekke Zea mays dyrkes i hager eller bondens feltene i USA. Andre korn er korn felt korn, dekorativ/indiske mais og popcorn. Uavhengig mais type er alle tropisk årlige gress som trenger en fruktbar jord som er varmt. Mye sol og ambient varme og fuktighet kan kornet planter å blomstre og utvikle rader av kjerner på hver cob.

Lys krav

Alltid velge en hage plassering som basks i full, hele dagen sollys når voksende korn. En full sol beliggenhet får direkte solstråler ikke mindre enn 10 timer daglig. Maisplanter kan fortsatt vokse, om enn en litt kortere og langsommere, delvis sol, men mindre enn åtte timer med sol er ikke for planter til bloom og skjemaet cobs. Varmen fra sollys varmer jord våren tilstrekkelig å tillate frø til germinate. Sollys fremmer også beste vekst og fotosyntese i begrenset antall blader på hver korn stilken.

Avstand

På grunn av maiss behov for mye sollys sikrer riktig avstand av planter og rader voksende planter ikke skyggelegge hverandre bekostning. Eldre høyden av en korn, avhengig av sin variasjon, som genetisk disponerer dem til å nå en maksimal høyde alt fra 4 til 12 fot. Alle maisplanter er ganske smal, aldri får mye bredere enn 20 til 30 inches; blader har en tendens til å vokse og orientere på ett plan på hver stilk. Så frø 8 til 18 inches hverandre lineær fure rader og åsene. Plass flere rader 30 36 inches fra hverandre.

Hage organisasjon

I tillegg til å måtte finne en korn-oppdatering i en fruktbar jord i full sol og avstand planter så de ikke skyggelegge hverandre, må du også bekymre pollinering. Korn stilker bære kvinnelige blomster i silke på øret mens mannlige pollen blomster oppstå høyt opp på stilkens dusk. Maisplanter er vind pollinated. Uten pollinering av øret silke, vil mais kjerner ikke danne. Plante korn i flere rader i en blokk eller grupperte format i stedet for en entall lang rad. Dette sikrer blåser pollen blant planter.

Korn modning

Massevis av sollys kan korn anlegget smale og noen blader gjøre karbohydrater drivstoff etableringen av kjerner på korn cob. Søt mais kjerner er lubben, saftig og umodne--tastiest tiden å spise dem. Omvendt, korn felt, popcorn og indiske mais må fullt moden og deretter tørr på cob være klar for innhøsting og langvarig lagring. Mens sukkermais kan være harvestable bare 70 dager etter planting. Korn typer som må fullt moden og tørr kjerner og cobs må en solrik hagetegningen frostfrie for oppover 120 til 150 dager etter planting.