Hvor mye Potash skal jeg søke soyabønner?

August 18

Hvor mye Potash skal jeg søke soyabønner?

Soyabønner er en innfødt legume fra Kina dyrket i sitt naturlige utbredelsesområde de siste 6000 år. Selv om beskjære har vokst i USA siden tidlig 1800-tall, startet kommersiell produksjon ikke for alvor før andre VERDENSKRIG. Belgfrukt er en viktig kilde til olje og drivstoff og proteinrik mat for både dyr og mennesker. Kalium i form av potash er blant de viktigste næringsstoffene kreves for optimal soyabønner vekst.

Kalium krav

Beskjære krever store mengder kalium for høy avkastning. Anlegget utnytter næringsstoffer under vegetativ vekst stadier og tendens til å avta under frø formasjon scenen. Kalium kravet i soyabønner bestemmes fra jordtester. Jord med svært lave nivåer av kalium krever 60 til 80 pund per acre, jord med lave nivåer krever 40 til 60 pund per acre, jord med middels nivåer krever 20 til 40 lbs. og jord med høy trenger til 20 lbs. per acre, som anbefalt av Kansas State University forlengelsen.

Betydningen av kalium

Næringsstoffer bestemmer mer enn 60 seksti ulike enzym systemer som hjelper løse atmosfærisk nitrogen for anlegget bruker. Kalium er nødvendig for fotosyntesen og karbohydrater. Optimale nivåer av karbohydrater hjelper i veksten av nye rot hår og node utvikling og funksjon.

Kalium Mangelsymptomer

De uttales kalium mangel symptom i soyabønner planter er en distinkt gulfarging eller chlorosis langs margene i bladverket. Eldre blader påvirkes mest og første. Chlorosis etterfølges av bruning eller nekrose av gulnet området. Kontroller jord inneholder retten nivåer av kalium før planting og vekst. Når mangel og symptomer oppstår i voksende planter, tilbakeføres skaden ikke.

Faktorer som påvirker kalium absorpsjon

En rekke faktorer redusere tilgjengeligheten av kalium planter til tross for sin tilstedeværelse i jord. Til tross for betydelig kalium i jord er bare 1 til 2 prosent av det faktisk tilgjengelig for planter. Kalium opptak påvirkes av kald temperatur som diffusion og rot vekstraten er redusert. Plantene vokser i komprimerte og dårlig karbonisert jord også har problemer med å absorbere kalium. Tørr jord bremser kalium diffusjon, gjør det mindre tilgjengelig for planter. Sandy jord har problemer beholde kalium skyldes lav organisk materiale og leire og krever derfor hyppigere anvendelser av kalium.