Hvor mye Nitrogen kan jeg sette på min grønnsakshage?

April 20

Hvor mye Nitrogen kan jeg sette på min grønnsakshage?

Nitrogen er ansett for å være den viktigste av alle næringsstoffene i gjødsel. Det er også det vanskeligste næringsstoffet å måle i jord. Mikrobene i jord kontroll daglige av nitrogen. I lange perioder av kaldt, tørt eller vått vær, er mikrober bremset ned, derfor påvirker nitrogen utgivelsen i jord. For mye nitrogen er ikke bra siden det kan føre til gjødsel brenne. Det kan selv retard veksten av avlinger eller føre til sterk vegetativ vekst. Ulike grønnsaker har ulike krav til nitrogen.

Skille mellom gjødsel

En av de enkleste måtene å utpønske næringsinnhold i gjødsel er å huske at gjødsel kategoriseres etter mengder nitrogen, fosfor og kalium eller N-P-K forholdet. Den høyeste nitrogengjødsel, ammoniumnitrat, inneholder forholdet mellom 33-0-0 eller 34-0-0, men dette er bare skal brukes i betingelser for jord og vekst. Tilsvarende inneholder balansert gjødsel, som navnet antyder, en balanse av alle tre næringsstoffer i en ratio på 6-6-6, 8-8-8 eller 10-10-10.

Høy Nitrogen krav

Grønnsaker som krever høy nitrogen nivå inkluderer rødbeter, rosenkål, brokkoli, kål, blomkål, asiatiske greener, potet, purre, spinat og Swiss chard. Høy nitrogen forhold i gjødsel er 16-5-5.

Middels Nitrogen krav

Grønnsaker som har en middels eller balansert nitrogen inkluderer sikori, asparges, aubergine, salat, hvitløk, løk, squash, pepper, tomat og sukkermais. En balansert nitrogen forhold i gjødsel er 16-16-16.

Lave Nitrogen krav

Grønnsaker som krever lave nitrogen inkluderer agurk, gulrot, fava bønner, erter, reddik, pastinakk, nepe og Kålrot. Lave nitrogen forholdet i gjødsel er 5-10-10.

Nitrogen for frukter grønnsaker

Fruktbærende grønnsaker som aubergine, agurk, paprika, melon og tomat trenger en god dose av nitrogen for å starte en sunn plante. Men senere som frukt begynner å danne de trenger gjødsel som har høye konsentrasjoner av potash.

Tips for gjødsling i grønnsakshage

For optimal produksjon må gjødsel legges hvert år til grønnsakshage. Den beste måten å bestemme nivået av fosfor, nitrogen og potash i jord er gjennom en jord test. Jordtester bestemme nøyaktig hvor mye næringsstoffer må legges til jord i lys av grønnsaker som er dyrkes. Den enkleste måten å befrukte er å bruke en god kommersiell gjødsel laget spesielt for vegetabilsk hagearbeid. Generelt, grønne grønnsaker og korn trenger større mengder nitrogen, pod og frukt avlinger krever mer fosfor og rotgrønnsaker trenger en ekstra kick av potash. Med mindre jord er markert mangelfull i det betydelig næringsstoffet er det ofte ikke viktig å bruke spesielle gjødsel for ulike grønnsakene i mindre hager. Men i store kommersielle vegetabilske avlinger, er jord analysen mål for å matche bestemt avlinger.