Hvor mye matjord trenger du For.65 dekar?

June 20

Hvor mye matjord trenger du For.65 dekar?

Jordsmonnet er økologisk, næringsrike voksende medium verdsatt av bønder og gartnere både. Natur kan ta 1000 år å produsere 1 tomme i jordsmonnet, så kjøpe den for å øke fattige jord er en vanlig praksis.

Antall

Grønnsakshager krever minst 10 til 12 inches av jordsmonnet; Sapling trær krever 15-24 inches jord. Plener krever 4 til 6 tommer. For å dekke 0,65 dekar med 24 inches av jord, er 56,628 kubikkfot jord nødvendig. For å dekke det samme området i 4 inches jord krever 9,438 kubikkfot jordsmonnet.

Kjøpe jordsmonnet

Jordsmonnet er det øverste laget av jord. Det er vanligvis mørkere og rikere næringsstoffer enn i undergrunnen, men det er ingen avtalt definisjonen av jordsmonnet. Når du kjøper jordsmonnet, kan du motta fruktbare, stein gratis, leirjord fra produktivt jordbruksland. Det kan også være dårlig jord forurenset av steiner, plantevernmidler og ugress. Jordsmonnet er vanligvis målt og solgt i kubikkfot eller kubikk verft.

Beregne spredning

Antallet matjord du trenger er en funksjon av arealet og jord dybden. En acre er 43,560 kvadrat fot, så 0,65 dekar dekker 28,314 kvadrat feet. Multiplisere arealet av dybden i føtter gir kubikkfot jord kreves.